/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Aston Martin egy Newey által tervezett autót ajándékozott Alonsónak

2024. szeptember 05. 11:12   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso átvette az Adrian Newey által tervezett Aston Martin versenyautóját.

Fernando Alonso átvette az Aston Martintól kapott ajándékát – egy Adrian Newey által tervezett Valkryie-t.

A kétszeres világbajnok az otthonában, Monacóban kapott ajándékba egy példányt a 6,5 literes V12-es gépből, amely mintegy 1155 lóerős teljesítményre képes.

A mindössze 150 példányra limitált Valkryt a Red Bull leköszönő technikai főnöke, Newey tervezte, még abban az időszakban, amikor az Aston a Red Bull szponzora volt, mielőtt 2021-ben saját gyári F1-es programba kezdett volna.

Newey távozik a Red Bull műszaki igazgatói posztjáról, és ahogy arról a RacingNews365 is beszámolt, várhatóan 2025 második negyedévétől és a 2026-ra életbe lépő szabálymódosítás előtt csatlakozik Alonsó mellé az Aston Martinhoz.

942A7266

Lawrence Stroll ügyvezető elnök „egyértelműen a Forma-1 legtehetségesebb és legkülönlegesebb egyéniségeként” méltatta Newey-t.

Newey-t egy elképesztő összegű ajánlattal akarják Silverstone-ba csábítani, a csapat pedig nemrég egy vadonatúj gyárba és a legmodernebb szélcsatornába fektetett be pénzt.

Adrian Newey Aston Martinhoz való csatlakozásénak bejelentése még a szeptember 13-15-i Azerbajdzsáni Nagydíj előtt várható.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/