/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az egyetlen korábbi alkalom, amikor Verstappennek közösségi szolgálatot kellett teljesítenie

2024. október 18. 09:20   |   Autoblog
címkék:  

A RacingNews365 visszatekint arra, amikor Max Verstappen legutóbb FIA-közösségi szolgálatot teljesített a “káromkodási botrányt” megelőzően.

Másodszor is közösségi szolgálatot kell teljesítenie Max Verstappennek, miután az FIA megbüntette őt a szingapúri sajtótájékoztatón elhangzott káromkodása miatt.

A világbajnokot azért szankcionálták, mert Azerbajdzsánban a Red Bull autójára a “fucked” kifejezést használta, néhány órával azután, hogy az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem kifejezte óhaját, hogy csökkentsék a versenyzők káromkodását és az FOM által sugárzott ilyen eseteket.

Verstappen káromkodása megsértette a nemzetközi sportkódexet, ezért a versenybírók egy „közérdekű munkát” róttak ki rá.

Még nem teljesítette ezt a büntetést, de Lewis Hamilton arra ösztönözte, hogy bojkottálja ezt a „viccnek” nevezett büntetést. A RacingNews365 pedig úgy döntött, hogy visszatekint arra, mi történt, amikor legutóbb közösségi szolgálatot végzett.

Verstappen első közösségi szolgálatának előzményei a 2018-as Brazil Nagydíjon gyökereznek, amikor vezető pozícióban ütközött a Force India versenyzőjével, Esteban Oconnal.

Ocon megpróbálta visszavenni a körhátrányát, miközben kívülről próbálta megelőzni a Red Bullt az 1-es kanyarban, amely a 2-es kanyarban belső ívvé vált, amikor Verstappen a normál versenyíven próbált haladni.

Az eredmény mindkettejük kipördülése volt, de folytatni tudták a versenyt.

Verstappen elvesztette a vezetést Lewis Hamiltonnal szemben, és végül 1,469 másodperccel a Mercedes mögött ért célba, miközben Kimi Räikkönen pályafutása utolsó dobogós helyezését szerezte meg harmadikként.

A verseny után Verstappen többször agresszíven meglökte Ocont a parc fermében.

Az FIA úgy döntött, hogy egy “oktató és tájékoztató megközelítést” alkalmaz a kétnapos büntetés során.

455745057_1019296472978164_866805116137987908_n

Verstappent arra utasították, hogy vegyen részt a 2019-es Marrakesh E-Prix Formula E versenyen, ahol a stewardok munkáját figyelhette meg, valamint részt vett egy napos FIA Nemzetközi Steward Program szemináriumon.

Ez egy interaktív esettanulmányon való részvételt foglalt magában, ahol a versenybírókkal közösen vitatták meg egy incidens következményeit, és döntöttek a megfelelő büntetésről.

Verstappen visszaemlékezve a szankcióra “igazságos döntéseknek” nevezte azokat.

„A pályán a munkánkat végezzük, megpróbáljuk kihozni a legtöbbet a versenyből, és egyértelmű, hogy a stewardok is a legjobb döntésre törekednek” – mondta.

„Ez egy jó lecke volt számomra, sokat tanultam, élveztem a napot Marrakeshben, és jobban megértettem a stewardok munkáját, és most itt is – jó dolog, hogy részt vehettem ezen az eseményen.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/