/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az F1-es rajongók változást szeretnének a leggyorsabb körért járó szabályokon

2024. október 05. 10:26   |   Autoblog
címkék:  

A Szingapúri Nagydíj rávilágított egy lehetséges rejtett problémára az F1-ben, és a sorozat rajongói változást szeretnének ezen a téren.

Az F1 rajongói egyértelműen azt akarják, hogy a bajnokság változtasson a mostanra vitatottá vált leggyorsabb körért járó bónuszpont szabályán.

Eredetileg azért vezették be, hogy feldobják az esetleg unalmas F1-es versenyeket, és legyen valami, amiért érdemes harcolni egy eseménytelen nagydíj végén, de a közelmúltban, a szingapúri futamot követően nagy figyelem középpontjába került.

A verseny zárószakaszában, amikor Lando Norris készülődött begyűjteni a pluszpontot, amely nyolcpontos előnyt jelentett volna számára a Red Bull-os Max Verstappennel szembeni bajnoki küzdelmében, a Red Bull a végső előtti körben kihozta Daniel Ricciardót, hogy amennyire csak lehet, megzavarják a McLaren örömét.

Valószínűleg ez volt az ausztrál versenyző utolsó F1-es manővere, de mivel a top 10-en kívül végzett, nem volt jogosult a bónuszpontra, így csak annyit ért el, hogy megakadályozta Norrist abban, hogy megszerezze azt.

Nem meglepő, hogy a McLaren azonnal megkérdőjelezte a Red Bull lépésének tisztességességét, hiszen közvetlenül előnyt szereztek egy Red Bull-pilótának a bajnoki versenyben – a milton keynes-i csapat azt állítja, hogy mindezt függetlenül és beavatkozás nélkül tették.

De a szélesebb kérdés továbbra is fennáll. Az F1 túlhaladta már a leggyorsabb kör szabályát, vagy legalábbis annak jelenlegi alkalmazási módját, amikor csak azok jogosultak a bónuszra, akik a pontszerző helyeken végeznek?

Érdekes módon a RacingNews365 legutóbbi felmérése szerint az F1-rajongók több mint háromnegyede változást szeretne látni ebben a szabályban.

A válaszadók 28,92%-a szerint soha nem kellett volna bevezetni a szabályt, és további 47,69% szeretné, ha a pluszpontot függetlenül kiosztanák attól, hogy a versenyző a top 10-ben végez-e vagy sem.

Ezzel szemben a megkérdezettek mindössze 21,54%-a szeretné, ha a szabály változatlan maradna, és 1,85%-uk bizonytalan a kérdésben.

Hogy a szabály körüli kibontakozó vita tovább eszkalálódik-e, az még kérdéses, és egy esetleges változtatás is csak később várható, de a sorozat rajongói világosan látják: a szabály nem maradhat változatlan.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/