/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az F1 vezérigazgatója figyelmezteti a Ferrarit a Hamilton-Leclerc felállás miatt

2024. október 18. 09:21   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamiltonnak már csak hat versenye van hátra, mielőtt a Ferrari Forma-1-es versenyzőjévé válik.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali figyelmeztette a Ferrarit a következő szezonra tekintettel, amikor Lewis Hamilton és Charles Leclerc csapattársakká válnak.

Hamilton a jelenlegi szezon végén elhagyja a Mercedest, és csatlakozik Leclerc-hez a maranellói csapathoz, ami hatalmas jelentőségű átigazolásnak számít.

A hétszeres világbajnok Leclerc számára komoly kihívást jelent majd Hamilton tehetsége, tapasztalata és népszerűsége miatt.

Hamilton végső célja, hogy megszerezze a nyolcadik F1-es világbajnoki címét a Ferrarinál, de Domenicali szerint a csapatnak egyértelmű döntéseket kell hoznia a feszültség elkerülése érdekében.

„Ferrari-rajongóként ez egy rendkívüli lehetőség, mert Lewis központi figura” – mondta Domenicali a La Gazzetta dello Sportnak.

„Haza akarja hozni a nyolcadik címet és minden idők legjobbja akar lenni. Charles-lal tiszteletben kell tartaniuk egymást, de egyértelmű, hogy amikor leereszted a sisakrostélyt… mindenesetre a csapat szabályainak és irányításának világosnak kell lennie.”

942A0235

Hamilton helyét a Mercedesnél természetesen a 18 éves olasz tehetség, Kimi Antonelli veszi át.

Antonelli körül nagy az izgalom, de ő nem az egyetlen újonc lesz a jövő évi rajtrácson. Oliver Bearman és Jack Doohan is fellép az F1-be.

Domenicali örül a fiatal pilóták hirtelen megjelenésének, és izgatottan várja, hogy különböző személyiségek tűnjenek fel a rajtrácson.

„A fiatal versenyzők? Sokan vannak, és ami tetszik, hogy mindegyiküknek megvan a saját személyisége” – tette hozzá az 59 éves vezérigazgató.

„Szerencsés időszakban vagyunk, a versenyzők nem jelentenek problémát. A fiatalok vérfrissítése alapvető számunkra, amit az F1-nek tennie kell, az az, hogy kilépjen az önreferenciájából. Szeretnék különböző arcokat és professzionalizmust látni.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/