/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az F1 vezérigazgatója továbbra sem vetette el a fordított rajtrács gondolatát

2024. augusztus 08. 15:17   |   Autoblog
címkék:  

Stefano Domenicali szerint “semmi hamis” nincs a fordított rajtrácsokban, és szívesen tárgyalna a bevezetésükről a sprintversenyeken.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali támogatását fejezte ki a fordított rajtrácsok mellett az F1-es sprintversenyek során.

Az olasz vezérigazgató újra meg akarja vitatni az ötletet, azzal érvelve, hogy “semmi hamis” nincs abban, hogy “nagyszerű akciót” produkáljanak a pályán.

Ez egy olyan ötlet, amely már korábban is felmerült, de soha nem kapott komolyabb teret vagy támogatást az F1 döntéshozóitól.

Sokak szerint ez egy olyan trükk, ami egyenlő a gyártott versenyzéssel, és amit jobb, ha a junior kategóriáknak hagynak.

A fordított rajtrácsok az F1 felé vezető úton mindennaposak, az F2-ben és az FIA F3-ban is használják őket, hogy a versenyzők különböző tulajdonságokat és képességeket mutathassanak be egy versenyhétvégén.

448940600_3742103986010162_6823217287090973696_n

Az FIA F3-ban az első 12 versenyzőt a rövidebb sprintfutamra felcserélik, míg az F2-ben az első 10 helyezettet fordított sorrendben indítják.

Az ötlet nyilvánvaló népszerűtlensége ellenére Domenicali fenntartja, hogy nyitott arra, hogy a sprintfutamokba is bevezessék a plusz variációt az F1-ben, és azt mondta, hogy “szívesen megvitatná”, hogy milyen értéket képviselhetnének.

“Vannak bizonyos témák, amelyek mindig eléggé vitathatóak” – állítja az 59 éves pilóta a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

“Újra megvitathatjuk, hogy szükség van-e arra, hogy megfordítsuk a rajtrácsot, vagy a rajtrács felét, ahogy az F2 és az F3 teszi. Szóval ezek mindig olyan dolgok, amik életben tartják az elmét, ha mondhatom így, azzal a szándékkal, hogy mindig legyen valami érdekes” – folytatta.

“Személy szerint azt mondanám, miért ne? Ez rengeteg akciót és előzést jelent mivel a pontokért harcolsz. Néhányan azt mondhatják, hogy ‘Ó, ez egy hamis versenyzési mód. Hamis? Semmi hamis nincs ebben. A megfelelő formátum nagyszerű akciókat produkál. Szóval érdekelne, hogy ezt újra megvitassuk. Igen.”

Általánosságban, és a fordított rajtrácsoktól eltekintve, a sprintek azóta vitatottak, hogy 2021-ben bevezették őket az F1-ben.

A formátumot az elmúlt négy évben folyamatosan finomították, de a nemtetszés továbbra is megmaradt, főleg a versenyzők részéről.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/