/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az FIA az orvosi csapattal együtt egy új forradalmi kampányt indított

2024. június 19. 11:08   |   Autoblog
címkék:  

Az FIA új kampányt indított az autósportban előforduló agyrázkódás jeleinek felvilágosítása és tudatosítása érdekében.

Az FIA az orvosi és biztonsági csapattal együttműködve sikeresen indított kampányt az agyrázkódás veszélyeire való figyelemfelhívás érdekében.

A kampányt Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke indította el a közelmúltban az üzbegisztáni Szamarkandban megrendezett FIA 2024 konferencián.

Ez az első alkalom, hogy a motorsportban ilyen kampányt hoztak létre, amelynek keretében oktatási programot indítanak, hogy mindenki tisztában legyen az agyrázkódás első jeleivel.

Az FIA szerint az agyrázkódás tünetei a következők: fejfájás, hányinger, szédülés, fáradtság, egyensúlyzavar, amnézia vagy feledékenység és ingerlékenység vagy megváltozott érzelmi állapot.

Ha egy versenyző ezek bármelyikét tapasztalja, akkor az irányító testület felszólította, hogy forduljon orvoshoz a helyszíni orvosi csapathoz.

Ha egy versenyzőnek bármilyen kétsége van az állapotával kapcsolatban, az FIA azt javasolja, hogy hagyja ki az adott “szakaszt“.

Az agyrázkódást követően a versenyzésbe visszatérő nemzetközi versenyzőknek az FIA Sportkódex L. függelékét kell követniük, és a következő versenyen tájékoztatniuk kell a vezető orvost az állapotukról.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/