/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az FIA döntést hozott a Red Bull trükkös eszközéről

2024. október 20. 09:43   |   Autoblog
címkék:  

Az FIA foglalkozott a Red Bull állítható hasmagasságú eszközével.

Az FIA együléses autókért felelős vezetője, Nikolas Tombazis kijelentette, hogy a Red Bull állítható hasmagasságú eszköze egy “nem-létező probléma”, miután a szövetség közbelépett az ügyben.

A Red Bullt az Egyesült Államok Nagydíján vizsgálták meg, miután megerősítette, hogy van egy ilyen eszköze az RB20-ban. Ezt a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown „teljesen illegálisnak” tartotta, ha valóban használták volna.

Egy másik csapat hívta fel az FIA figyelmét az eszközre a Szingapúri Nagydíjon, amikor két szövetségi alkalmazott is ellenőrizte a Red Bull autóját a Circuit of the Americas edzése után.

A Red Bull által megerősített eszköz létezése spekulációkhoz vezetett, miszerint az RB20 hasmagasságát parc fermé alatt és után is lehetne állítani, amire az FIA-nak nincs bizonyítéka.

942A8935

Az ügy további vizsgálata és a vádaskodások megszüntetése érdekében az FIA közbelépett, és egy pecsétet helyezett az eszközre, hogy az esetleges beavatkozások könnyen észlelhetők legyenek.

A helyzetet a Sky Sports F1-nek magyarázva Tombazis elmondta: “Az előző versenyen [Szingapúrban] jelezték nekünk, hogy bizonyos kialakítások lehetővé tehetik az autó első részének, amit néhányan ‘bib’-nek hívnak, a magasságának megváltoztatását parc fermé alatt, és nem volt arra utaló jel vagy bizonyíték, hogy bárki ilyesmit csinált volna.”

“Ez egyértelműen illegális lenne a parc fermé szabályozása szerint. De azt kell mondanom, nem volt világos jelzés arra, hogy valaki ilyesmit tett volna. Ezért mondtuk azt, hogy ettől a versenytől kezdve nem lehet ilyen változtatásokat végrehajtani.”

“Tehát ha egy csapatnak van olyan kialakítása, amely lehetővé tenné a magasság gyors változtatását, azt le kell pecsételni, hogy parc fermé alatt ne férjenek hozzá.”

“Úgy gondolom, hogy minden csapat betartotta ezt, és ami minket illet, a helyzet megfelelően ellenőrzés alatt áll.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/