/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az USA Nagydíj szervezői hatalmas büntetést kaptak a leintés után történtekért

2024. október 21. 10:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Egyesült Államok Nagydíjának szervezőit, a COTA-t, a futam után beidézték a stewardok elé Austinban.

Az USA Nagydíj promóterét, a Circuit of the Americas-t (COTA), 500 ezer eurós pénzbírsággal sújtották a futam utáni vizsgálatot követően.

A versenyirányítás problémát talált abban, hogy 200 néző hozzáférhetett a pályához a verseny vége előtt, amelyet a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc nyert meg.

Általánosan bevett gyakorlat, hogy a versenyt követően a nézőket beengedik a pályára, miután az összes autó visszatér a boxutcába, hogy közelebbről élvezhessék a díjátadó ceremóniát.

Ez alkalommal azonban körülbelül 200 néző átmászott egy kerítésen, majd egy törmelékvédő kerítés alatt átjutva bejutott a pályára a levezető kör során.

A stewardok pontosan leírták az esetet: „Körülbelül 200 néző a pit egyenes melletti lelátón egy kis kerítésen mászott át, majd körülbelül 2 métert ugrott le a földre a lelátó és a törmelékvédő kerítés között.”

457257842_913661613887182_1791667608089249129_n

Ezután átmentek a törmelékvédő kerítés alatt, és átmásztak a pályaszéli falon (ami körülbelül 1 méter magas), majd bejutottak a fő egyenesre.

“Mindez akkor történt, amikor a versenyzők még a pályán voltak, és a levezető körüket teljesítették a leintés után.”

Az incidens megsértette az FIA Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.h cikkelyét, amely az olyan esetekre vonatkozik, amikor nem tesznek meg ésszerű intézkedéseket, így veszélyes helyzet alakul ki.

A bírságból 150 ezer eurót kell azonnal kifizetni, a fennmaradó részt pedig felfüggesztették 2026 végéig, feltéve, hogy hasonló incidens nem történik meg újra.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/