/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az utolsó pillanatban “kukázták” a nagy felháborodást keltő trófeákat Austinban

2024. október 21. 10:36   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc, Carlos Sainz és Max Verstappen mind eltérő trófeákat kaptak, mint amiket eredetileg kellett volna.

A Pirelli kénytelen volt az utolsó pillanatban lecserélni a trófeákat az Egyesült Államok Nagydíjon, mert azok “hasonlítottak más termékekre”.

A Circuit of the Americas pályán rendezett verseny partnereként a Pirelli eredetileg furcsa trófeákat tervezett átadni a dobogósoknak és a győztes konstruktőrnek.

Az olasz művész, Matteo Macchiavelli egy olyan trófeát tervezett, amely egy emberi sziluettet ábrázolt, felemelt karokkal és különböző színű sisakokkal. A figura a “Heroo” nevet kapta.

A győztes pilóta és a győztes csapat képviselője aranysisakos trófeát kapott volna, míg az ezüst- és titánsisakokat a második és harmadik helyezettek trófeáin használták volna.

leclercaustintrophyreuters

Egy Pirelli szóvivő azonban megerősítette a RacingNews365 számára, hogy “biztonsági okokból” úgy döntöttek, hogy visszavonják a trófeákat.

Ez annak volt köszönhető, hogy hasonlítottak a bearbrick.com által tervezett gyűjthető figurákra, így “más tárgyakkal helyettesítették őket, amelyek a Pirellit képviselik”.

A döntést a verseny szervezőivel közösen hozták meg, és tájékoztatták az FIA-t is.

A futamgyőztes Charles Leclerc egy hosszúkás, ezüst színű díszes trófeát kapott, amelynek mindkét végén piros, fehér és kék színek szerepeltek az Egyesült Államok zászlaját szimbolizálva.

Ferrari csapattársa, Carlos Sainz egy kisebb, közepes keverékű Pirelli gumit ábrázoló trófeát kapott, míg a harmadik helyezett Max Verstappen a kemény keverékű gumi változatát vehette át.

A győztes konstruktőr, a Ferrari, akit Ravin Jain, a stratégiáért felelős vezető képviselt, a lágy keverékű gumit ábrázoló trófeát kapta.

Fotó és borítókép: REUTERS/Kaylee Greenlee Beal

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/