/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az első fotók az új Corsáról

2006. május 16. 14:32   |   Autoblog
címkék:  

Júliusban, Londonban lesz az új Opel Corsa világpremierje, de az autóról már megjelentek az első gyári fotók és információk.


Az Opel sikertípusából 9,4 millió darab kelt el Európában 1982 óta, az új generáció pedig 2006 októberétől jelenik meg a márkakereskedőknél. Az Opel szakított a hagyományokkal és szembeötlő, kupészerű tetővonallal, illetve izmos megjelenéssel ruházta fel új kisautóját. A sportos háromajtós 3,99 méter hosszú, 1,71 méter széles és 1,49 méter magas, tengelytávja pedig 2511 mm. Ennek alapján sejthető, hogy a szegmens egyik legnagyobb utasterével rendelkezik majd a Corsa (a Grande Punto tengelytávja és magassága például hajszálpontosan egyezik a Corsáéval, ami viszont szélesebb olasz konkurensénél). A belső tér barátságos; a vevő többféle hangulat közül választhat, eltérő színekkel, anyagokkal és díszítésekkel.

Az opciók között lesznek a zongora-fekete lakkozás és az áttetsző gombok, kapcsolók is.

A futómű teljesen új fejlesztés, a sportos vezethetőséget tartja szem előtt. Opcióként kapható lesz hozzá elektronikus menetstabilizáló alulkormányzottság-kiegyenlítéssel, amely szükség esetén mind a négy kerékfékre hat. Széria az ABS, kanyarodási fékszabályozással, a fékasszisztens, valamint a kategória első változó rásegítésű, progresszív sportkormánya. Felárért leültetett sportfutómű is kérhető 17 colos kerekekkel.


Az új Corsához háromféle 16 szelepes benzinmotor és kétféle közös nyomócsöves turbódízel lesz elérhető 1,0- 1,4 liter lökettérfogattal, illetve 60-90 LE teljesítménnyel. Később érkezik a 125 lóerős 1,7 CDTI dízel, DPF koromszűrővel. A benzinmotorok mindegyike TWINPORT technikájú, és az 1,3-as dízelhez is kapható részecskeszűrő.

A Corsa felszereltség tekintetében is újat hoz: a kanyarkövető fényszórók, a DVD-alapú navigációs rendszer, a CD-rádió MP3-mal, a hangvezérléses, Bluetooth kapcsolatos mobiltelefon, a defekttűrő gumik, a fűtött kormánykerék, és a panoráma-napfénytető mind megtalálható a listán.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/