/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Opel több mint kétezer fát ültetett Budaörsön és környékén

2007. november 08. 15:37   |   Autoblog
címkék:  

Az Opel a jövő évtől fokozatosan mindegyik típuscsaládjában bevezet egy-egy különösen kis emissziójú EcoFLEX modellt.


Miközben az Opel európai szinten EcoFLEX néven környezetbarát gépkocsik és technológiák bevezetésén dolgozik, az EcoFLEX program első magyarországi akciója sikeresen befejeződött. Az Opel még nyáron jelentette be, hogy a július 15. és augusztus 5. között eladott autók után egy fát ültet. Több mint kétezer fáról és facsemetéről van szó, amelyeket a cég székhelyének otthont adó Budaörsön ültettek.

Megyeri György, az Opel Magyarország igazgatója fontosnak nevezte, hogy a faültetési akcióval a cég a társadalmi felelősségvállalásban is jó példát mutat. Budaörs kiválasztása nem véletlen, hiszen ez a cég székhelye és örülünk annak, hogy szűkebb környezetünk szépítésében és jobbításában az Opel cselekvő módon részt vehet.”


Az Opel a jövő évtől fokozatosan mindegyik típuscsaládjában bevezet egy-egy különösen kis emissziójú EcoFLEX modellt, amelyeket a cég ősszel a Frankfurti Autószalonon már be is mutatott. A csekély fogyasztást és emissziót a gazdaságossággal és jó vezethetőséggel optimálisan ötvöző kocsik közül az első 2008-ban az Opel Corsa 1.3 CDTI EcoFLEX lesz, kilométerenként csupán 119 gramm CO2 kibocsátással. A cég rövid távú stratégiájában meghatározó szerepet játszanak az új kisméretű Eco-Turbo benzines és dízelmotorok, amelyek az ugyanolyan teljesítményű, de nagyobb hengerűrtartalmú motorokat váltják fel. A  szívómotoroknál jóval magasabb a hatásfokuk, ezért jelentősen csökkenthető a fogyasztás és a CO2-emisszió. Az egyik legújabb példával az Opel Astra szolgált: az 1.6 Turbo ECOTEC (180 LE) a korábbi kétliteres turbómotort (170 LE) váltotta fel, 14 százalékkal kisebb fogyasztással és CO2-emisszióval.


Korszerű műszaki megoldások sorával kívánja az Opel rövid- és középtávon tovább csökkenteni a fogyasztást. Ide tartozik a Corsában már alkalmazott elektromos szervokormány általánossá tétele, amely csak tényleges kormányzáskor vesz fel energiát. “Start/Stop” rendszerek állítják le, majd indítják be késlekedés nélkül a motort, például piros lámpánál. Zajtalan, alkatrészkímélő indítógenerátor tartozik hozzá, amely a hagyományos önindítót és generátort helyettesíti. Az utóbbival kapcsolatos újdonság a mai autók nagy áramigényét megbízhatóan ellátó magas hatásfokú generátor (HEA – High Efficiency Alternator). A változó teljesítményű olajszivattyú (VDOP – Variable Displacement Oil Pump) csak a valóban szükséges mennyiségű kenőanyagot keringteti. Kis gördülési ellenállású gumiabroncs és aerodinamikai tökéletesítés teszi teljessé az EcoFLEX megoldásokat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/