/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Azerbajdzsáni Nagydíj – Verstappen nyerte a piros zászlókkal tarkított első edzést

2024. szeptember 13. 13:06   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen volt a leggyorsabb az Azerbajdzsáni Nagydíj első szabadedzésén, amit három piros zászlós szakasz is tarkított.

Max Verstappen volt a leggyorsabb az Azerbajdzsáni Nagydíj első szabadedzésén, amelyet három piros zászlós szakasz, köztük a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc balesete is tarkított.

Kevesebb mint két héttel azután, hogy a Ferrari kiváló teljesítménnyel megnyerte a hazai Olasz Nagydíjat Monzában, ezek az emlékek gyorsan elszálltak, amikor Leclerc a Bakui utcai pályán a nyitóedzés 26. perce után összetörte a Ferrariját.

Leclerc az első helyen állt, és éppen javuló félben volt egy másik gyors körén, amikor a 15-ös éles balos kanyarnál orral a falnak csapódott.

Mivel a jobb első felfüggesztés eltört, Leclerc a rádión jelentette, hogy a kanyarhoz közeledve „a külső íven összeszedte a koszt a pályáról”. Mégis nyilvánvaló volt, hogy a háromszoros időmérő-győztes ezen a pályán túl nagy lendülettel kezdett.

Ez volt az edzés második piros zászlója, mivel 18 perc után szintén megszakították a versenyt, hogy egy marsall eltávolíthasson egy fémtörmeléket a pályáról, ami öt perc szünetet eredményezett.

A harmadik megszakítás pedig 19 perccel a vége előtt, a Williams újonca, Franco Colapinto miatt történt, aki először versenyzik Bakuban, és rögtön a falnak csapta a Williamsét a 4-es kanyarban.

A szabadedzést a Red Bull versenyzője, Verstappen nyerte meg az 1:45.546-os körével, 0.313 másodperccel megelőzve a mercedeses Lewis Hamiltont, akit Sergio Perez követett az RB20-assal, 0.376 másodperces hátrányban. A mclarenes Lando Norris a negyedik helyen zárt.


Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/