/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új BMW 8-as Coupé

2018. június 16. 12:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az idei év végétől kapható világszerte a BMW 8-as sorozata, amely eleinte kétféle motorváltozattal lesz elérhető. A luxus és sportosság megtestesítője a bajor márka eddigi egyik legjobb modelljét tárja elénk olyan extrákkal, mint előtte sosem.

Bemutatta a BMW az új 8-as Coupét, amely vadonatúj fejezettel bővíti a bajor prémiummárka szenzációs sportautóinak évtizedek óta íródó sikertörténetét – egyúttal lendületes rajttal indítva útnak a gyártó előirányzott modellújítási hullámát.

Az autó 2018 novemberétől két modellváltozattal lesz elérhető: az egyik a 4.4 literes duplaturbós V8-asból 530 lóerős (390 kW) teljesítmény mellett 750 Nm csúcsnyomatékot kipréselő M850i xDrive Coupé, míg a másik a 320 lóerő (235 kW) mellett 680 Nm-t teljesítő soros hathengeres dízelmotorral dolgozó BMW 840d xDrive Coupé. Előbbi már 3,7 másodperc alatt képes százra katapultálni (10 literes átlagfogyasztás mellett), míg utóbbi is 4,9 szekundum alatt éri el a százas tempót (6 literes átlaggal). A végsebesség mindkét esetben gyárilag korlátozott 250 km/óra. Az erőforrást mindkét esetben a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó köti össze mind a négy kerékkel, továbbá mindegyik hajtáslánc teljesíti a legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-TEMP előírásait.

Az új BMW 8-as Coupé fejlesztési munkálatai a BMW M8 modellel és a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan zajlottak. Alacsony súlypont, tökéletes tengelyterhelés-elosztás, alumíniumra, magnéziumra és szénszál-erősítésű műanyagra (CFRP) építkező, könnyűszerkezetes járműépítés, aerodinamikailag optimalizált és gyakorlatilag felhajtóerőtől mentes karosszéria, hátsó differenciálzár, rendkívül merev karosszériaváz és feszes futómű a legfőbb jellemzői.

A nagyméretű felületeket elegánsan ívelt, mégis éles karaktervonalak díszítik, a modell alacsonyan futó, hosszan elnyújtott, keskeny ablaksávval megrajzolt sziluettje pedig kecsesen ereszkedő tetővonalban válik eggyé a hátsó rész sportautósan egyedi, „duplahullámos” kontúrjával. Az új BMW 8-as Coupé kiállásáról 4 843 milliméteres hosszúság, 2 822 milliméteres tengelytávolság, 1 902 milliméteres szélesség és 1 341 milliméteres magasság gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltségek között a szénszál-erősítésű műanyagból készült tető, hűtőrács-lamellák, külső visszapillantó-házak, hátsó légterelő szárny és hátsó diffúzor is megtalálható, amelyeket a Carbon felszereltségi csomag részeként rendelhetnek meg az ügyfelek. További plusz pénzért M futómű, illetve aktív hátsókerék-kormányzás mindkét változatnál, az M850i modellhez pedig aktív borulásgátló rendszer is kérhető.

Az Integral Active Steering és az eltérő méretű gumiabroncsok az alapfelszereltség részei, ahogy a LED-technológiás első fényszórók is, bár ezek mellett opcionális extrafelszereltségként adaptív LED fényszórók változtatható úttest-megvilágítása és a BMW Selective Beam intelligens távolságifény-asszisztenst kínáló „Laserlight” lézerfény-technológia is megrendelhető, 600 méterre növelve az autó előtt megvilágított útszakasz hosszát.

A beltérben prémium minőségű anyaghasználat, kifinomult utastéri hangulatvilágítás, illetve exkluzív dekorbetét a középkonzol és a műszerfal között. Teljes bőrkárpit már az alapfelszereltség részeként, amely az ülések mellett a műszerfalra és az ajtókárpitokra is kiterjed. Alacsony üléspozíció az újfajta sportüléseknek köszönhetően és Vernasca bőrkárpit már az alapfelszereltség részeként. Mélyre ágyazott hátsó ülések integrált fejtámlákkal. Kéz nélküli csomagtérajtó-nyitás már az alapfelszereltség részeként és 420 liter térfogatú csomagtér, amely tovább bővíthető az 50:50 arányban osztott hátsó üléssorral. Elsőosztályú luxust kínáló opciók: vezeték nélküli telefontöltés, BMW Display Key okoskulcs, Bowers & Wilkins Diamond Surround zenerendszer, valamint üvegből készült gombok és kapcsolók.

A modell piaci premierjével egy időben az M Technic Sport felszereltségi csomag és számos BMW Individual opció is elérhetővé válik. Az M Sport felszereltségi csomag tartalma: 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, M Sport fékrendszer, multifunkciós ülések, BMW M bőrkormány és BMW M logót viselő, világító küszöblécek. A BMW M Performance modellt nagyteljesítményű gumiabroncsokkal felszerelt, 20 collos alufelnik, speciális M Sport fékrendszerrel, Cerium Grey árnyalatú exkluzív karosszéria-kiegészítőkkel, hálómotívummal díszített, rozsdamentes acélból készült dekorbetéttel és típusnevet viselő, világító küszöblécekkel kínálja ügyfeleinek a gyártó.

Az új BMW 8-as Coupé széleskörű alapfelszereltségének a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziója is része. A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés teljesen digitális műszeregységet és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzőt, a harmonikus kijelzőgrafika pedig egyforma stílusú megjelenítést garantál. A rendszert a multifunkciós kormány gombjaival, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, az érintőképernyőn keresztül, hangutasításokkal és a BMW Gesztusvezérléssel is képes működtetni a vezető.

A BMW Head-Up kijelző legújabb verziója, 16 %-kal nagyobb vetítési felülettel, optimalizált háromdimenziós grafikával és új tartalmakkal. Innovatív vezetést támogató rendszerek a biztonság és a kényelem növelése érdekében: Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), sávváltásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning and Lane Departure Warning), oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel és kikerülési segédlettel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Side Collision Protection and Evasion Aid), keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning) és rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning). További segédeszközök között találjuk a parkolóasszisztenst (Parking Assistant), amely a párhuzamos és a merőleges parkolásokban is segíti a vezetőt, de bemutatkozik a vadonatúj tolatási segédlet is (Reversing Assistant), amely akár 50 méter távolságból is képes a teljes mértékben automatizált párhuzamos parkolás kivitelezésére.

Az 8-as modelleket az idei év végén vehetik át első tulajdonosaik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/