/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új Subaru Legacy

2009. március 31. 19:21   |   Autoblog
címkék:  

A New Yorki Nemzetközi Autószalonon (április 10-19.) hull le a lepel a vadiúj Subaru Legacy-ról, melyet koncepció formában már egyszer megmutattunk. Az ötödik generációs Legacy új padlólemezre épült, tengelytávja mintegy 8 centimétert nyúlt, így jóval nagyobb helyet kínál az utasoknak. A Legacy szedán amerikai specifikációban háromféle motorral lesz kapható, egy szívó és egy turbós 2,5 literes, valamint egy 3,6 literes szívó boxermotorral. Újdonság a hosszában beépített CVT váltó. Az európai megjelenésről egyelőre nincsenek információk, de a modell biztosan rendelhető lesz majd boxer dízellel is.

Az amerikai piacon háromféle erőforrással árulják majd az autót. A Legacy 2,5i 170 lóerős, 230 Nm a nyomatéka és hatfokozatú manuális, illetve CVT váltó tartozhat hozzá. Az új fejlesztésű Lineartronic CVT (folyamatosan változó áttételű) szekvenciális módozattal is rendelkezik, ekkor a sofőr hat fokozat közül válogathat. A Legacy 2,5 GT boxermotorja turbófeltöltéses, 265 lóerőt és 350 newtonmétert termel, utóbbit már 2000-es fordulatszámon. Ehhez a motorhoz hatsebességes kézi váltó jár. A kötelező csúcsváltozat a Legacy 3,6 R, hathengeres, 3630 köbcentis boxerrel, amely 256 lóerőt ad le és 334 Nm nyomatékra képes. A 3 literes aggregátot váltja le, hasonló méretekkel rendelkezik, de változó szelepvezérléses és kevesebbet fogyaszt. A 2,5 literes turbós boxer nagyobb teljesítményű és valószínűleg kevesebb káros anyagot is bocsát ki, de egy valamire való gyártónak Amerikában hathengeres autót is kínálnia kell.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/