/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ben Sulayem a brit médiát bírálja a FIA-val kapcsolatos bánásmód miatt

2024. október 05. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

Mohammed Ben Sulayem az FIA elnöke kritizálta a brit média egyes képviselőinek hozzáállását.

Mohammed Ben Sulayem, a FIA elnöke kritizálta a brit médiát, mert szerinte őt „elítélték”.

Ben Sulayem 2021 decemberében vette át a posztot Jean Todt-tól, és ő irányította a FIA-t a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj vizsgálata során, emellett a korábbi ralibajnok szeretné csökkenteni a versenyzők által használt káromkodás mennyiségét is, ami a Max Verstappen körüli vitához vezetett Szingapúrban.

Nemrég Adrian Newey, a Red Bull távozó műszaki igazgatója azt állította, hogy Verstappent és Sebastian Vettelt a brit sajtó „démonizálta”, amit Ben Sulayem is úgy érez, hogy áldozata volt.

„Tisztelem Maxot, mert én is versenyző vagyok. Bajnok voltam, és tisztelem a győzteseket és a bajnokokat” – mondta a Motorsport.com-nak.

„Látom, hogy ő is kapott a rossz bánásmódból, de beszéljünk rólam. Ha megnézed a brit médiát és azt, amit velem tettek… Az ég szerelmére, elítéltek. Nem vádoltak meg [semmiért], de folytatják [a támadásokat]. És érdekel? Nem. Miért? Mert mit akarnak? Eladni és nagyobb figyelmet kapni maguknak.

„De nincs hatalmuk felettem és a FIA felett, a brit médiának vagy bármely más médiának tisztelettel mondom, hogy nincs szavazati joguk.Mi egy független, demokratikus szövetség vagyunk. Az a világ, aki választott engem, a tagok világa. A hatalom a Közgyűlésnél van, nem náluk” – folytatta.

„És tudod mit? Lehet, hogy egyszerűen álljunk le ezzel az ostobasággal, és térjünk vissza az üzlethez, és tegyünk jót a sportért? Ha tudtok, kérem. Ha a [médiának] nem akarják ezt tenni, az az ő dolguk. De az élet megy tovább. Tudod, mit tettek velem? Erősebbé tettek. Most már óvatosabb vagyok és bölcsebb. Támogatást kapok [a tagszervezetektől], és ha a tagok úgy döntenek, hogy itt az ideje megváltoztatni engem elnökként, az az ő döntésük” – tette hozzá.

„De nem megyek vissza senkihez, nem válaszolok nagyon sokat nektek [a médiát képviselő tagoknak], és nem állok bosszút. Miért? Mert nincs időm. Olyan elfoglalt vagyok, hogy válaszoljak arra, amit a tagok és a motorsport akarnak” – zárta gondolatait az FIA elnöke.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/