/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Breaking: A Red Bull hivatalosan is bejelentette Newey távozását

2024. május 01. 11:36   |   Autoblog
címkék:  

A legendás tervezőzseni a 2024-es szezon végén távozik a csapattól.

A Red Bull Racing hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a csapattól a legendás tervezőzseni és műszaki vezérigazgató, Adrian Newey.

Newey visszalép a tervezési feladatoktól, és a Red Bull RB17-es hiperautójára koncentrál egészen a projekt befejezéséig, mielőtt 2025 első negyedévében teljesen kilép a szervezetből.

A múlt héten jelentek meg hírek arról, hogy Newey úgy döntött, hogy el szeretné hagyni azt a csapatot, amelyhez 2006-ban csatlakozott, miután állítólag kényelmetlenül érezte magát a 2024-es szezon elején Christian Horner csapatfőnök körül kialakult csapaton belüli helyzet miatt.

Newey szerződése a Red Bull-lal a 2025-ös szezon végéig szólt volna, de a RacingNews365 úgy tudja, van egy záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára, hogy szabadon tárgyaljon más csapatokkal a következő szezonban.

A brit továbbra is részt vesz majd bizonyos versenyeken ebben a szezonban a hivatalos távozása előtt.

Newey elismerései közé tartozik, hogy 13 konstruktőri és 12 versenyzői világbajnoki címet nyert, ezek közül a legtöbbet a Red Bull-al érte el.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/