/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brown felfedte a McLaren “titkos fegyverét” a Red Bull levadászásához

2024. augusztus 06. 11:02   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren 10 fordulóval a vége előtt mindössze 42 pontra csökkentette a hátrányát a Red Bulllal szemben a konstruktőri világbajnokságban.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elárulta, hogy Oscar Piastri és Lando Norris a csapat “titkos fegyvere”, mivel jelenleg ők a legerősebb versenyzőpáros a rajtrácson.

A wokingi székhelyű csapat óriási szezont fut eddig, és a konstruktőri bajnokságban komoly nyomást gyakorol a Red Bullra. A Red Bullt és a McLarent mindössze 42 pont választja el egymástól, és 10 futam még hátravan.

A McLaren előnye, hogy Norris és Piastri is nyert már futamot az idei szezonban, amit a Red Bull nem mondhat el magáról, mivel Sergio Pérez továbbra is futamgyőzelem nélkül áll.

Annak ellenére, hogy Piastri és Norris is erősen teljesített, menedzselésre volt szükség, Norris kezdetben rövid ideig nem engedelmeskedett a csapatutasításoknak Magyarországon.

450941676_1632694094252179_9108474974143398074_n

Norrist arra utasították, hogy a futam zárószakaszában adja vissza a vezetést Piastrinak, ami csak több szigorú rádióüzenet után történt meg három körrel a vége előtt.

Az incidens némileg beárnyékolta Piastri első futamgyőzelmét, bár a Brown szerint jelentős erősség, hogy mindkét pilótája nyert már futamot ebben a szezonban.

“Igen, 100%, hogy mindkét versenyző nyert már futamot idén” – mondta Brown a Sky Sports F1-nek. “Mindig a csapatért hajtanak, fantasztikusak voltak.”

“Ha visszamegyünk 2021-ig, amikor az első és a második helyen végeztünk Monzában, szerintem Landónak jó esélye volt Daniel ellen. De az a helyzet úgy volt, hogy maradjunk ott, ahol vagyunk, mivel mindig együtt versenyzünk, mint egy csapat. Szerintem a versenyzőink a titkos fegyverünk” – mondta az amerikai.

Mint említettük, a McLaren a Red Bullra vadászik a konstruktőri tabellán, és a nyári szünet végeztével néhány futamon belül akár megelőzheti a Milton Keynes-i székhelyű csapatot.

A pilóták bajnokságában kissé más a kép, hiszen Max Verstappen 78 ponttal vezet Norris előtt.

Ezzel a különbséggel Verstappen kihagyhatna három futamot, és a legrosszabb esetben is pontegyenlőséggel térhetne vissza az élre.

Ennek ellenére Brown nem szeretné, ha a McLaren csak a konstruktőri tabellára koncentrálna, a brit csapat továbbra is mindkét bajnoki címet szem előtt tartja.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/