/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brown rámutatott a Red Bull gyengeségére az idei bajnoki küzdelemben

2024. június 25. 09:21   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren erős szezonkezdetet tudhat maga mögött az idei évben, miközben több mint 15 év után az első világbajnoki címet tűzték ki célul.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown kijelentette, hogy a Red Bull versenyzői közötti teljesítménykülönbség lehetőséget jelent a McLaren számára a Forma-1-es konstruktőri címért folytatott küzdelemben.

A világbajnokságot vezető Max Verstappen az idei szezonban eddig megrendezett kilenc futamból hatot megnyert, és jelenleg 69 pont az előnye Lando Norris előtt.

Verstappen csapattársa, Sergio Pérez az utóbbi időben komoly formahanyatlással küzd, az elmúlt négy versenyen mindössze nyolc pontot szerzett.

Ehhez képest Verstappen ugyanebben az időszakban 83, míg Norris 67 pontot zsebelt be.

A Sky F1-nek nyilatkozva Brown kiemelte, hogy a jelenlegi sorrend szorossága még nagyobb kihívást jelent a Red Bull visszaszorításában.

“Elvettünk egy kis darabot a Ferraritól, a Mercedes szerzett néhány pontot rajtunk” – mondta Brown.

“A Ferrari mindenképpen elérhető közelségben van, de a Mercedes és a Red Bull is, ha Pérez felveszi a tempót, akkor nagyon nehéz lesz versenyezni [ellenük]. Szóval azt hiszem, megvan, hogy valahogy kihasználjuk azt a tényt, hogy jelenleg Max az élen van, Sergio pedig le van maradva a pontversenyben. Ez lehetőséget adhat nekünk arra, hogy egy kicsit az élre kerüljünk.

“Az a tény, hogy mindannyian azt hittük, hogy az első futam után vége az egész szezonnak, így hiszem, mindannyian tévedtünk.”

Brown azonban hangsúlyozta, hogy csapata nem tekint ennyire előre, mivel egyszerre csak egy versenyre koncentrálnak.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/