/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brundle szerint Norrisnak másképp kellett volna cselekednie

2024. július 25. 09:58   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren versenyzői, Lando Norris és Oscar Piastri a Magyar Nagydíjon a verseny végén kialakult csapatrádiós vita középpontjában álltak.

Az ex-F1-es versenyző, Martin Brundle néhány tanáccsal látta el Lando Norrist, a McLaren csapatsorrend-drámáját követően.

Norris az élre állt, miután a McLaren Piastri előtt hívta ki a boxutcába, aki az utolsó kiállások előtt kényelmesen vezette a futamot.

A McLaren a futam végén szinte könyörgött Norrisnak, hogy adja vissza Piastrinak a brit versenyző pedig több körön keresztül érvelt, mielőtt beadta a derekát.

A cserét követően azonban már csak három kör volt hátra a versenyből, így Norrisnak nem sok ideje maradt arra, hogyesetlegesen támadást indítson csapattársa ellen, és megpróbálja visszavenni a vezetést.

A Sky Sportsnak írt rovatában Brundle kiemelte, hogy Norrisnak jó esélye lett volna a futamgyőzelemre, ha korábban adja vissza a pozíciót.

„Az elmúlt néhány szezonban gyakran cserélgették a két pilótát, és ahogy Landónak is mondták a rádión, mindannyiunkra szükséged lesz, ha bajnok akarsz lenni” – mondta Brundle.

„Vajon mit tett volna Oscar, ha felcserélődnek a szerepek?”. A menedzsere, Mark Webber 2013-ban Malajziában a Red Bull hírhedt Multi-21 csapatutasításainak a szenvedő oldalán állt, amikor Sebastian Vettel figyelmen kívül hagyta a verseny előtti megállapodásokat és a versenyen belüli utasításokat.

„Landónak azt kellett volna tennie, hogy azonnal elengedi Oscart, amikor megkérték rá, és utána rengeteg lehetőséget hagyott volna magának az előzésre, hogy végül megszerezze a futamgyőzelmet” – mondta Brundle.

Norris visszaadta a vezetést Piastrinak, így az ausztrál megszerezte élete első futamgyőzelmét az F1-ben.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/