/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brundle szerint Verstappennek nem kéne bemocskolnia az “örökségét”

2024. július 23. 10:51   |   Autoblog
címkék:  

A címvédő a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon és a futam után is hevesen kritizálta a Red Bull stratégiáját, miközben a kritikusoknak azt üzente, hogy „húzzanak a picsába”.

A volt Forma-1-es versenyző, Martin Brundle felszólította Max Verstappent, hogy bánjon jobban a Red Bull dolgozóival a rádión keresztül, a brit ugyanis nem akarja, hogy a holland „öröksége” bemocskolódjon.

A címvédő a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon és a futam után is hevesen kritizálta a Red Bull stratégiáját, miközben a kritikusoknak azt üzente, hogy „húzzanak a picsába”.

Verstappen megkérdőjelezte a csapatot, a versenybírákat és azt, ahogyan a többiek versenyeztek ellene, bár az, ahogyan a versenymérnök Gianpiero Lambiase-val beszélt, arra sok ember felhúzta a szemöldökét.

A Red Bull úgy döntött, hogy Verstappent később hívják ki a boxba, mint a többieket, ami feldühítette a 26 éves versenyzőt, Lambiase pedig a holland rádiós dühkitöréseinek a főszereplője volt.

„Hamilton a 16. körben állt volna boxba, őt követte Norris a 17. körben, majd a vezető Piastri a 18. körben” – írta Brundle a Sky Sports rovatában.

„Verstappent csak a 21. körben hívták volna be, és míg Lewis szerint túl korán, addig Max dühösen úgy gondolta, hogy a csapata túl későn hívta be, mert elveszítette a pályapozícióját Hamiltonnal szemben. Sok szorongás és sípolás szükséges Max rádiózásaihoz, elképesztő volt ahogy szidta régóta mellette álló versenymérnökét és jóbarátját, Gianpiero Lambiase-t, illetve a csapatot, akiknek minden egyes futamgyőzelmét és három, valószínűleg hamarosan négy világbajnoki címét köszönheti” – értékelt a Sky Sports embere.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner sem volt elégedett Verstappennel a futam után azzal kapcsolatban, ahogyan a csapatról beszélt, és ragaszkodott ahhoz, hogy a versenyzőjükkel a színfalak mögött beszélgetéseket folytatnak majd.

Brundle a legkevésbé sem vonja kétségbe Verstappen tehetségét, és rajong a háromszoros világbajnokért, de azt kívánja, bárcsak jobban bánna a Milton Keynes-i csapattal.

A korábbi F1-es pilóta nem szeretné, ha Verstappen „örökségét” bemocskolná a viselkedése, és azt szeretné, ha az eredményeire emlékeznének, bár arra számít, hogy a holland egyszerűen csak egy “hét betűs választ” adna neki.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/