/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális Dodge Charger a Mopar műhelyből

2012. január 02. 21:34   |   Autoblog
címkék:  

A Mopar a 60-as években a Dodge Charger felpiszkálásával kezdte a karrierjét, ma pedig már a Chrysler csoport hivatalos házi tuningcége. A legújabb Dodge Chargerből most egy igazi szörnyeteget készített, amely nem kevesebb, mint 590 lóerővel szaggatja az aszfaltot. Nem járt még le az izomautók kora.

A Dodge Chargerhez háromféle optikai és teljesítménynövelő csomagot kínál a Mopar, amely Redline néven fut. Az első szintű csomag magában foglalja a speciális háromrétegű piros fényezést, valamint egyedi első karbon spoilertoldatot, légterelő szárnyat és R/T megjelöléses ajtódíszeket, fekete célkeresztes hűtőrácsot, továbbá 20 colos Mopar Black Envy kerékszettet tartalmaz. A historikus R/T jelvény (Road & Track) az 1970-es Charger modell előtt tiszteleg. Az utastérben fém díszítőelemek dobják fel a hangulatot.

A második szintű Redline csomag már teljesítménynövelést is tartalmaz. A 470 lóerős 6,4 literes HEMI motort sportkipufogó-rendszerrel szerelik fel (katalizátortól hátrafelé), amely hoz néhány plusz lovat a konyhára és csodálatos, rekedtes hangzást biztosít. A kezelhetőséget és a stabilitást toronymerevítők, míg a lassítási képességet fém fékcsövek javítják.     

Mégis a harmadik Redline pakk a tuti, ugyanis ilyenkor a Charger orrába a 426 köbhüvelykes (7 literes) HEMI ‘crate’ motor nagyteljesítményű új változatát építik be. Az 590 lovas masina valószínűleg könnyeket csal a félgömb égésterű amcsi motorok rajongóinak a szemébe. Az „Elefánt hajtómű" teljesen alumínium, így 45 kilogrammal könnyebb a hagyományos acélblokkos verziónál. Professzionálisan összerakott darab, kiegyensúlyozott, kovácsolt főtengellyel, hajtókarokkal és dugattyúkkal. A csomagba ezen kívül fém Mopar szelepfedelek és üzemanyag-vezetékek is belefértek.

Az 590 lovas Charger menetteljesítményeiről egyelőre nincsenek információink, de a 4 másodperc körüli gyorsulás nagyon valószínű.  

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/