/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Büntetéssel sújtották a Ferrarit a “bizarr szabályszegés” miatt

2024. június 08. 10:43   |   Autoblog
címkék:  

A furcsa incidens a Kanadai Nagydíj második szabadedzésének az elején történt.

A Ferrari 5000 eurós büntetést kapott a Kanadai Nagydíj stewardjaitól a Charles Leclerc-t érintő szokatlan szabálysértés miatt a 2. szabadedzésen.

A második szabadedzés kezdetén, az esővel fenyegető időjárás miatt a mezőny alig várta, hogy pályára hajthasson, és mindezt slick gumikon tették, miközben Leclerc a garázsban várakozott.

Csapattársa, Carlos Sainz a közepes gumikon ment ki, de a Ferrari gyorsan felcsavarozott egy szett intermediate gumit Leclerc SF-24-esére, aki ezután pályára is gurult a zöld oldalfalú abroncsokkal.

A köztes és nedves abroncsokat azonban csak akkor lehet használni, ha a versenyigazgató hivatalosan is vizesnek ítéli a pályát – ezt a Sportszabályzat 30.5.L cikke írja elő.

Ezt Niels Wittich nem jelentette be, ezért a stewardok szerint Leclerc, aki csak egy kört teljesített a bokszkiállás előtt, amikor a Ferrari rájött a hibára, megsértette a szabályt.

Ezért a csapat 5000 eurós pénzbüntetést kapott.

Leclerc végül a negyedik helyen fejezte be a második szabadedzést, Sainz pedig a 13. helyen végzett, bár a köridők nem voltak reprezentatívak a vegyes és nedves körülmények miatt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/