/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Caparo T1 Race Extreme – van ennél durvább?

2009. március 20. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Nahát, ennyi elégedetlen ügyfelet egy rakáson! A Caparo T1 egyike az 1000 lóerő/tonna teljesítmény/súly aránnyal rendelkező masináknak a planétán – gyorsabb a Le Mans-i versenyautóknál és megszorítja a Forma 1-es rakétákat is -, mégis akadtak olyan ügyfelek, akiknek ez kevés. A Caparo Vehicle Technologies nekik készítette a rettenetes T1 Race Extreme változatot, amely 550 kilogrammot nyom, 4g-vel fékez és 3,5g-vel kanyarodik. Nesze nektek!

A 3,5 literes V8-as alumínium szívómotor teljesítményét a Caparo emberei 575-ről 620 lóerőre emelték, mely 10500-as főtengely-fordulatnál jelentkezik. A T1 Race Extreme körülbelül úgy megy, mint a normál változat, 2,8 másodperc alatt terem százon, 5,8 másodperc alatt lövi fel magát 160-ra és 335 km/óra a végsebessége. A lényeg a Race Extreme csomag, amelynek része a nagyobb tapadást eredményező aerodinamikai kitt, a minden paraméterében állítható futómű, a kerámia féktárcsák, a szabadon vezérelhető ECU, a hatfokozatú szekvenciális váltó és a kalibrálható menetstabilizáló elektronika. Az 550 kilogramm saját tömegű Caparo T1 a Race Extreme csomagnak köszönhetően 4g-s lassulásra és 3,5g-s kanyarvételre képes; ember legyen a talpán, aki ki tudja autózni belőle a maximumot. Vagy legyen mondjuk műrepülő pilóta.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/