/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Colapintót az „argentin Verstappenként” emlegetik

2024. október 16. 10:08   |   Autoblog
címkék:  

Franco Colapinto lenyűgözte a Williams csapatát rövid beugró szereplése során, és célja, hogy biztosítson magának egy F1-es ülést a szezonközi helyettesítése után is, amelyet a grove-i csapatnál kapott.

Az egykori F1-es versenyző, Miguel Angel Guerra magasztalta honfitársát, Franco Colapintót, „az argentin Verstappennek” nevezve őt.

Colapinto a Holland Nagydíj után került be a Williams csapatába, hogy a gyengén teljesítő Logan Sargeant helyét vegye át.

A 21 éves pilóta eddigi három futamán lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és négy pontot szerzett az azerbajdzsáni nagydíjon múlt hónapban. Sargeant 36 verseny alatt mindössze egy pontot szerzett.

Erős kezdése után felmerült a neve egy esetleges versenyzői helyre a Stake F1 csapatnál a következő évre, amely 2026-ban az Audira vált.

456519376_2737800109727796_511910962095045826_n

A Buenos Airesben született versenyző Guerra dicséretét kapta, aki háromszoros világbajnokhoz, Max Verstappenhez hasonlította őt.

„Impozáns versenyzőnk van. Ő az argentin Verstappen” – mondta Guerra, akit az El Gráfico idézett.

„Bármelyik józan gondolkodású csapatfőnöknek, mint amilyen James Vowles a Williamsnél, már tárgyalnia kellene a képviselőivel.”

Guerra hozzátette, hogy Colapinto teljesítménye sokkal tapasztaltabb versenyzőkhöz képest is lenyűgözőbb volt.

„Három versenyen kevesebb hibát vétett, mint Carlos Sainz, Alex Albon, Charles Leclerc vagy Checo Perez, akik úgy tűnnek, mintha ők lennének az újoncok” – mondta.

„Franco úgy versenyez, mint egy tapasztalt pilóta. Ezért is kezdtek már beszélni róla. Az első verseny és a meleg fogadtatás mind nagyon szép volt, de amikor látják, hogy egyenrangúan versenyez velük, minden megváltozik.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/