/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dakar: 9. nap – Szalayék eltűntek, majd megkerültek

2007. január 15. 13:11   |   Autoblog
címkék:  

A pihenőnap után mindegyik egység újult erővel folytatta a küzdelmet az idővel, a viszontagságokkal.

Úgy tűnik, hogy szépen lassan borul a papírforma a Volkswagen-nél. Jobban belegondolva semmi meglepő nincs abban, hogy De Villiers vezet összetettben. Sainz-t kizárólag a WRC- múltja miatt, no meg az első néhány szakaszon mutatott kiváló teljesítménye alapján emelték ki a mezőnyből. Azoknak a szép időknek viszont vége, hiszen az Atar és Tichit közötti 626 km-es szakaszt több mint egy órával lassabban teljesítette, mint csapattársa.

De Villiers  7:31:52 óra alatt ért célba. A francia Peterhansel 6:35 perces hátránnyal második lett a Mitsubushi-vel. A dobogó legalsó fokára szintén egy francia páros, Alphandék állhattak fel.  Sainz több mint egy órát kapott a nyolcadik szakaszon és ezzel az összetettben is visszacsúszott a negyedik helyre. A magyaroknál Palik a fantasztikus 28. helyen gurult be a célba A Nissannal 10:17:52 óra alatt küzdötték le a szakaszt, míg Szalayék-nak több mint 12 órára volt szükségük. A két magyar egység sokáig fej-fej mellett haladt, azonban az Opellal technikai problémák miatt Szalaynak félre kellett állnia és csak nagy sokára érkeztek meg a táborba. A Szalay-team igen nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen az első három ellenőrző pontnál a legjobb húszban volt a magyar alakulat.

A motorosoknál nem történt meglepetés. Az összetettben is élen álló Coma hozta a szakaszt. A második helyen Despres, a harmadikon pedig a lendületbe jövő norvég Ullevalseter végzett. A 9. napon, mint már nem egyszer az idei Dakaron ismét mindhárom versenyző KTM-motorral érte el dobogós helyezést.  A spanyolra leginkább veszélyes szintén spanyol nemzetiségű Esteve Pujol-ról sokáig azt sem tudtuk, hogy versenyben van-e még. Aztán több mint kétórás hátránnyal a 38. helyen csak betámolygott. Ez viszont kevés lehet a Dakaron, már ha a rali végéig versenyben szeretne lenni a legjobb pozíciókért . A mostani idejével, 2:20:57 órás differenciával visszacsúszott a nyolcadik helyre.

A magyaroknál Kátai szenzációsan motorozva a 26. legjobb idővel ért célba, de Dési Jánosnak sincs oka szégyenkeznie. Ő a 49. helyen szállt le a motorról.

A kamionosoknál sem történt változás. A távot a Stacey nevével fémjelzett alakulat teljesítette a leggyorsabban. 8:58:49 óra alatt értek célba.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/