/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Doohan számára furcsa érzés volt a Schumacherrel való “szétlövésük”

2024. szeptember 07. 06:10   |   Autoblog
címkék:  

Doohan és Schumacher, akik a versenypályán kívül jó barátok, a nyár folyamán részt vettek egy tesztnapon az Alpine-nál, mivel a csapatnak pótolni kellett Esteban Ocon megüresedő helyét.

Jack Doohan „furcsának” nevezte az Alpine F1-es szétlövését Mick Schumacherrel szemben.

Doohan és Schumacher, akik a versenypályán kívül jó barátok, a nyár folyamán részt vettek egy tesztnapon az Alpine-nál, mivel a csapatnak pótolni kellett Esteban Ocont, aki úgy döntött, hogy az év végén távozik és jövőre a Haashoz csatlakozik.

Doohan és Schumacher tartalékversenyzőként, illetve WEC-versenyzőként szerepeltek, és a Brit Nagydíj előtti tesztet azzal a 2022-es géppel végezték, amelyet Ocon és Fernando Alonso a konstruktőri bajnokság negyedik helyére vezetett abban az évben.

591A4134

Doohan végül Pierre Gasly csapattársává léphetett elő 2025-re, így Schumacher egyetlen F1-es visszatérési lehetősége a Stake/Audi megüresedett ülése maradt Nico Hülkenberg mellett.

„Furcsa volt, de számomra [csak] az üzlet maradt” – mondta az F1-nek.

„Nem gondoltam másra, csak arra, hogy ‘a nap végén csak bepattanok az autóba, és olyan gyorsan vezessek, ahogy csak tudok’. Nem számít, ki van mellettem. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az autón kívül máshogy viselkednék” – folytatta.

„De amikor beülök, akkor az a gondolkodásmódom, hogy annyira gyors legyek, amennyire csak bírok. Bármi is lett a vége, azt hiszem, úgy pozicionáltam magam, hogy biztos legyek benne, hogy én leszek az első a sorban, hogy megkapjam ezt a helyet, függetlenül attól, hogy ki van mellettem” – mondta az ausztrál.

Doohannak várnia kellett arra, hogy az Alpine-nál megerősítsék, mivel a csapat Carlos Sainz szerződtetésére tett kísérletet, mielőtt a spanyol a Williams mellett döntött volna.

Ez viszont megnyitotta az utat Doohan előléptetése számára – amiről már az év elejétől kezdve tudta, hogy lehetséges.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/