/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Durvát vert elődje idejére a BMW M4 a Nürburgringen

2014. június 15. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az előző, még M3 kupéként ismert bajor csodafegyvert alaposan lealázta az új, immáron turbós erőforrással szerelt utód. 13 másodpercet javítva idején, 7 perc 52 másodperc alatt futotta körbe a híres zöld poklot az M4.

Mint az közismert, a BMW külön választotta a hármas szériát, mégpedig úgy, hogy a normál szedán változat megmaradt eredeti nevénél, a kupé és kabrió, azaz kétajtós kiadások viszont a négyes szériává értek. Nos, ebből a négyes sorozatból az M kiadás jócskán odapörkölt a híres Nordschleifén elődjének.

Bár várható volt, hogy a könnyebb és erősebb utód farag néhány másodpercet majd, de a 13 szekundumos javulás mindenkit meglepett. Ugyanis a Sport Auto tesztelésekor sikerült 7 perc és 52 másodperc alatt körbeérnie, amivel a nyolc percen belül futók elit táborát erősíti az új bajor vas.

Emlékeztetőül, az M4 Coupé 3.0 literes TwinPower tubós sorhatosa 431 lóerőt (317 kW) és 550 Nm-es maximális forgatónyomatékot teljesít szemben az E92-es M3-as 4.0 literes 420 lóerőt (309 kW) és 400 Nm-t birtokló V8-asánál. 4,1 másodperces sprintideje fél szekundummal jobb, míg végsebessége ugyanott, 250 km/óránál korlátozott, de a már jól megszokott módon (az M Driver’s Package segítségével) ez kitolható 280 km/órára is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/