/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyesült Államok Nagydíja – Verstappen hosszú idő után először rajtolhat az élről

2024. október 19. 00:38   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen visszatért a versenybe, miután megszerezte a sprint pole pozíciót az Egyesült Államok Nagydíja előtt.

Max Verstappen május óta először szerzett pole pozíciót, hogy árnyékba helyezze F1-es riválisát, Lando Norrist az Egyesült Államok Nagydíja hétvégéjén.

A háromszoros F1-bajnoknak nehéz időszaka volt, miközben Norris 52 pontra csökkentette a kettejük közötti különbséget a pilóták összesített pontversenyében. Verstappen véget vetett a hat hónapja, az Emilia Romagna Nagydíj óta tartó pole pozíció nélküli sorozatnak.

450844617_398982619857662_2970921585269712489_n

A Red Bull pilótája 1:32.833-as idővel mindössze 0,012 másodperccel előzte meg a Mercedeses George Russellt, míg a harmadik helyen a Ferraris Charles Leclerc végzett. Norrisnak be kellett érnie a negyedik leggyorsabb idővel, ami egynegyed másodperces lemaradást jelentett.

Verstappen idén tökéletes mérleget mutat a sprintversenyeken, hiszen eddig mindhárom versenyt megnyerte, és az elmúlt három Egyesült Államok Nagydíjat is a Circuit of the Americas pályán, Austinban.

A Ferrari pilótája, Carlos Sainz az ötödik helyről rajtol, Nico Hülkenberg a Haas-szal a hatodik helyen, csapattársa, Kevin Magnussen pedig a nyolcadik helyen, Lewis Hamilton két autó közé ékelődve.

Hamilton, aki a közepes keverékű gumikon a második leggyorsabb volt az SQ1-ben, kevésbé volt elégedett a lágy gumikon, amelyeket az SQ3-ban engedélyeztek. Azt is kifogásolta, hogy túl korán küldték ki a pályára.

Az RB-s Yuki Tsunoda a kilencedik helyről indul, míg a Williams újonca, Franco Colapinto, aki első sprint kvalifikációján vett részt, továbbra is remek formát mutatott, és bejutott az SQ3-ba, ám elrontotta a teljesítményét, amikor kicsúszott a 12-es kanyarban, így a 10. helyről indul.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/