/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elérkezett az idő – A McLaren csapatutasítást fog alkalmazni

2024. szeptember 13. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren csapatutasításokat fog alkalmazni Oscar Piastri számára, hogy segítse Lando Norris világbajnoki címért folytatott küzdelmét.

A McLaren jelezte, hogy csapatutasításra készül Oscar Piastri számára, hogy segítse Lando Norrist az esetleges idei világbajnoki cím megszerzésében.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéje előtt Norris 62 ponttal van lemaradva a listavezető Max Verstappen mögött, és az utolsó nyolc fordulóban még 232 pontot lehet gyűjteni. Piastri pedig 106 ponttal van lemaradva Verstappen mögött.

Az Olasz Nagydíj után, ahol Piastri az első körben megelőzte a pole pozícióból induló Norrist, az ausztrálra vonatkozó csapatutasítások kiszabása lett a fő beszédtéma – a McLarennél ugyanis úgynevezett „papaya-szabályok” voltak érvényben.

A McLaren kötelezettséget vállalt a monzai helyzet felülvizsgálatra, és a csapat most megerősítette, hogy mindent megtesz Norris világbajnoki címéért, Piastri pedig a mellékszereplő szerepét fogja betölteni.

„Elfogultan [fogjuk] támogatni Landót, de ezt úgy akarjuk megtenni, hogy ne menjünk túlságosan szembe az elveinkkel” – mondta Andrea Stella csapatfőnök a BBC Sportnak.

„Az elveink szerint mindig a csapat érdeke az első. Mindkét versenyzővel szemben tisztességesek akarunk lenni. Amit nem akarunk többé látni, az egy olyan helyzet, mint Monzában, amikor 1-2-ben megyünk be egy sikánba, és 1-3-ban jövünk ki, mert ez hátrányos a csapat számára” – emelte ki a csapatfőnök.

450799947_1240954727256922_5135805319837641429_n

 

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/