/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült a négymilliomodik Kia Zsolnán

2021. május 27. 15:20   |   Autoblog
címkék:  

A Kia modern, szlovákiai gyára jelentős mérföldkőhöz érkezett: a Zsolnán működő üzemben elkészült a négymilliomodik autó. Az ünnepi darab egy Sportage volt.

Négymillió zsolnai Kia_1

A zsolnai gyár, a Kia európai főhadiszállása, 2006-ban kezdte meg működését, és azóta is fontos szerepet tölt be a márka európai fejlődésében, terjeszkedésében. A Ceed első generációja készült itt először; egy olyan modellcsalád, amit kifejezetten az európai vásárlók igényei szerint fejlesztettek, akárcsak a Ceed mai sorozatait. A Ceed 2006-ban a Kia egyedülálló, 7 éves garanciájának bevezetésével egy időben érkezett az európai piacokra, így az újdonság iránt azonnal hatalmas érdeklődés mutatkozott.

Négymillió zsolnai Kia_2

A szlovákiai gyár sorairól 2012-ben gördült le az egymilliomodik autó, és a teljes darabszám azóta háromévente egymillióval gyarapodott. Ma már éppen a négymilliomodik darab hagyta el az immár nyolc különböző modell párhuzamos előállítására képes üzem 7,5 kilométer hosszú gyártósorát. Zsolnán készül a teljes Ceed család és a Sportage.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/