/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érik a meglepetés avagy a Mercedes kiválaszthatta Hamilton utódját

2024. május 29. 10:21   |   Autoblog
címkék:  

Úgy tűnik, a Mercedes egyre közelebb kerül Lewis Hamilton utódjának bejelentéséhez.

Olaszországnak nincsen versenyzője az F1-es rajtrácson, de ez hamarosan megváltozhat, mivel a Mercedes közeledik Lewis Hamilton utódjának bejelentéséhez.

Úgy tudni, hogy Kimi Andrea Antonelli olyannyira lenyűgözte a Mercedest a hónap eleji teszteken, hogy a csapat vezetése készen áll arra, hogy a 17 éves versenyzőnek ülést ajánljon a következő szezonra.

A Miami Nagydíjat követően Antonelli vezette a Mercedes 2022-es autóját egy Silverstone-i teszt keretein belül, amelyen a tartalékos és szimulátoros Mick Schumacher is részt vett, hogy összehasonlíthassák a két versenyző adatait.

Az ellenkező híresztelések ellenére a csapat már akkor világossá tette, hogy a teszt nem egy lövöldözés volt Antonelli és Schumacher között arról, hogy ki töltheti be azt a jelentős űrt, amely Hamilton Ferrarihoz való távozásával keletkezik.

A Corriere dello Sport szerint kiderült, hogy George Russell is részt vett azon a teszten. Az olasz sportnapilap azt állítja, hogy Antonelli nemcsak gyorsabb volt Schumachernél, de hosszú távon minimálisan Russellt is megelőzte.

A hírek szerint Antonelli ugyanolyan gyors volt, mint Russell egy kvalifikációs etap során, bár nem tudni, hogy milyen gumikat használtak, és hogy milyen körülmények között zajlott a gyakorlás.

Ami nyilvánvalóan egyértelmű, hogy a Mercedes felmérhette Antonelli teljesítményét az egyik jelenlegi versenyzőjük mellett, ami kedvező eredményt hozott a fiatal olasz számára. A feltételezések szerint Antonelli 2025-ben debütálhat a Mercedesnél az F1-ben.

Antonelli idén kihagyta az F3-as bajnokságot, hogy a Prema színeiben rögtön az F2-ben debütáljon. Részben emiatt is Antonelli menedzsmentje azt szeretné, ha a fiatal olasz befejezné a szezont az utánpótlás kategóriában.

A Prema, amely általában az F2 élmezőnyéhez tartozik, nehéz szezont él át. Ennek eredményeként a tehetséges duó, Antonelli és Oliver Bearman még nem szerzett dobogós helyezést az idei évben.

A Mercedes azonban köztudottan tisztában van a Prema problémáival, és képes ehhez mérten figyelni Antonelli eredményeit, így biztosítva, hogy ne legyenek kétségeik afelől, mire képes a junior pilóta.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/