/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik a Mercedes C-osztály

2013. december 13. 11:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hétfőn mutatja be a Mercedes-Benz legújabb modelljét, a C-osztályt, mely induláskor három motorváltozattal lesz elérhető, amik közül a leggyengébb is 157 lóerőt lesz képes leadni.

Újabb képek szivárogtak ki a három nap múlva esedékes Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó Mercedes C-osztályról.

Az S-osztály kicsinyített másának tűnő autó hűen tükrözi a márka dizájnbeli irányultságát, így nem maradhatnak le az olyan tipikus látványelemek, mint a kupés vonalvezetés, a jellegzetessé vált első és hátsó lámpák, de ide sorolhatjuk a gömbölyded hűtőrácsot, valamint a sportos, de elegáns beltér kialakítását is.

A képeket kiszivárogtató Auto55.be szerint az új C-osztály alapjaiban lesz más, mint elődje, ugyanis egy teljesen új platformra építi a gyártó, melynek köszönhetően a tengelytáv 8cm-rel lesz nagyobb, miközben a mérleg nyelve 100 kilogrammal mutathat kevesebbet – leginkább a több alumínium karosszériaelem felhasználásának köszönhetően.

A megjelenés után közvetlenül háromféle motorral lesz elérhető a C, melyek közül a leggyengébb egy 1.6 literes turbós négyhengeres lesz 157 lóerő (115 kW) és 250 Nm maximális teljesítménnyel. A nagyobb benzinest egy 2.0 literes fogja jelenteni szintén négy hengerrel és egy turbóval, ám itt már 186 paripával (136 kW) és 300 Nm-rel. A dízelt kedvelőknek sincs miért csüggedniük, ugyanis a már jól ismert 2.2 literes gázolajos 170 lóereje (125 kW) és 400 Nm-es nyomatéka bőséges tartalékot biztosít egy-egy előzéshez.

Az első hivatalos fényképekre már nem kell sokat várni, a modell piacra kerülését és indulóárát azonban egyelőre homály fedi.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/