/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

F1 – Itt és ekkor gurulnak pályára először a 2025-ös versenyautók

2024. szeptember 17. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Az F1 megerősítette a 2025-ös szezon előtti tesztek időpontját és helyszínét.

Az F1 megerősítette a 2025-ös szezon előtti tesztek időpontját és helyszínét.

A sportág február 26-án, 27-én és 28-án a bahreini pályára látogat, a szezon első futamát pedig alig több mint két héttel később, március 14-16-án rendezik meg Ausztráliában.

Az F1 döntése nem meglepő, mivel a helyszín lehetővé teszi mind a 10 csapat és 20 versenyző számára, hogy jó időben jelentős kilométereket gyűjtsenek, szemben a gyakran használt, de sokat szidott barcelonai Circuit de Catalunya pályával.

Az a pálya az F1 állandó szezon előtti tesztelési színtere lett, de a meleg időjárást nem lehetett garantálni, a reggeli órákban gyakran hűvös volt a hőmérséklet. A 2018-as teszt harmadik napján még hó is esett.

Bár messzebb van, és nem olyan könnyű szállítani az alkatrészeket, ha szükség lenne rájuk a három nap alatt, az F1 felismerte, hogy a napsütöttebb éghajlat kulcsfontosságú tesztkörülményekké vált, így jövőre ismét Bahrein felé veszik az irányt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/