/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ferrari P540 Superfast Aperta – egy van belőle

2009. december 15. 18:08   |   Autoblog
címkék:  

James Glickenhaus négymillió dolláros Ferrari P4/5 modellje új üzletágat hívott életre a Ferrarinál; a gyártó immár a legkülönlegesebb ügyfelek legkülönlegesebb megrendeléseit is teljesíti. A P4/5 után a második ilyen projekt a Ferrari P540 Superfast Aperta volt, amely Edward Walsonnak, a kábeltelevíziót „feltaláló” John Walson fiának készült. A kocsi az 1968-as Histoires extraordinaires című film egyik epizódjában feltűnő, egyedi aranyszínű Ferrari mintájára készült.

Edward Walson 2008-ban környékezte meg a maranellóiakat, hogy készítsék el neki az aranyszínű Ferrari modern interpretációját. A Ferrari elfogadta a kihívást, és nem több, mint 14 hónap alatt össze is rakta az autót. A P540 Superfast Aperta alapja egy 599 GTB volt, egyedi karosszériáját pedig a Pininfarina álmodta meg. A megrendelőt minden fejlesztési fázisba bevonták. A mérnökök komoly erőfeszítéseket tettek, hogy a kocsi tömege ne növekedjen jelentősen, hiszen a donor egy kupé és nem egy nyitható tetejű modell volt. Szénszálas elemekkel tették merevebbé a kasztnit, így az egyedi Ferrari végül csupán 20 kilogrammal lett nehezebb az 599 GTB-nél.

A Ferrari P540 Superfast Aperta 4,7 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,3 méter magas. Motorja 65 fokos hengerszögű, 6 literes V12-es. Teljesítménye 620 lóerő, nyomatéka pedig 608 Nm, mely erőt egy F1-es hatfokozatú váltómű továbbítja a hátsó kerekek felé. A menetteljesítményekről nem érkeztek adatok.

Az aranyszínű különlegesség áráról sem ejtettek szót, de nyilván közel áll a P4/5 árcéduláján szereplő összeghez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/