/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Feszült hangulat uralkodott a Red Bullnál a Magyar Nagydíjat követően

2024. július 26. 15:14   |   Autoblog
címkék:  

Verstappen nyilvánosan kritizálta a Red Bull stratégiáját a csapatrádión keresztül a futam során.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elismerte, hogy a Milton Keynes-i székhelyű csapatnál „feszült” volt a légkör Max Verstappen nehéz magyarországi hétvégéjét követően.

Verstappen nyilvánosan kritizálta a Red Bull stratégiáját a csapatrádión keresztül a futam során, és több káromkodást is használt a rádión keresztül, hogy hangot adjon nemtetszésének a verseny során hozott döntésekkel kapcsolatban.

A nehéz szereplés akkor következett be, amikor a Red Bullra egyre nagyobb nyomás nehezedik a rivális csapatok, főként a McLaren miatt, akik kettős győzelmet szereztek a Hungaroringen.

„A légkör egy kicsit feszült” – ismert be Marko a Kleine Zeitungnak.

„Elszabadult [a verseny], és azzal kezdődött, hogy szerinte nem kellett volna visszaadnia a pozíciót az 1-es kanyarban történtekért. Aztán egyik dolog a másikhoz vezetett” – folytatta.

Verstappen többször is heves szócsatába keveredett a versenymérnökével, Gianpiero Lambiase-val, aki azóta dolgozik együtt a hollanddal, mióta a világbajnok 2016-ban csatlakozott a csapathoz.

Marko elárulta, hogy a duó a kockás zászló után leült beszélgetni a futamról.

„Ketten leültek és megbeszélték a dolgot” – árulta el Marko.

Verstappen 10 rajthelyes rajtbüntetést kap Spa-Francorchamps-ban az ötödik belsőégésű motor beszereléséért.

Marko kijelentette, hogy egy dobogós eredmény még mindig benne van a pakliban – de elismerte, hogy ez egy kihívást jelentő feladat lesz, mivel a Red Bull riválisai most már komoly tempót diktálnak.

„Nehéz szezon vár rá [Verstappenre], és ő is csak ember” – mondta Marko. „Még mindig vezetünk, de már nem vagyunk akkora fölényben.”

„ Verstappen számára is nehéz lehet Spában, mivel tíz hellyel hátrébbról indul, de remélem, hogy az előzés könnyebb lesz, mint Magyarországon. A dobogó lehetséges, de sokkal nehezebb lesz, mint a korábbi években” – tekintett előre az osztrák tanácsadó.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/