/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Feszültség a Smartban

2006. július 13. 13:59   |   Autoblog
címkék:  

Angliában tesztelik a DaimlerChrysler Smart Fortwo elektromos változatát. A kétüléses városi kisautóból mindössze 200 darabot terveznek gyártani.

Elektromos Smart, mostantól tényleg olyan lesz, mint egy dodzsem. Kicsi, két személyes, árammal megy, fordulékony. Egyedül talán csak ütközni és lökdösődni nem érdemes vele. A Smart Fortwo EV-t egyébként július 18-án mutatják be a szigetországban a Brit Motorshow keretén belül. A kereskedésekben várhatóan majd csak novemberben jelenik meg, amikor is elkezdődhet az értékesítés, a DaimlerChrysler tervei szerint a kis elektromos járművel is képviseltetik magukat az amerikai piacon. Természetesen mielőtt a sorozatgyártás beindulna a cég felméri az autóértékesítési piacon milyen eredményeket érhet el a Smart Fortwo EV, ezért először csak vállalati ügyfelek, partnerek számára lenne elérhető a kis autó elektromos változata.

A jármű technikai részleteiről annyit lehet tudni, hogy az elektronikus hajtásláncot az angol Zytek készíti. A Smart Fortwo Ev erejét egy 40 lóerős elektromotor szolgáltatja, amihez nem kapcsolnak sebességváltót. A menetteljesítményei: álló helyzetből az 50 km/h-s sebességet 6,5 másodperc alatt éri el, míg az autó végsebessége 115 km/h körül van. Azonban egy elektromos autó esetében nemcsak a menetteljesítmény a fontos, hanem a feltöltési idő, az egy feltöltéssel megtett kilométerek száma is. A gyár ígérete szerint egyetlen feltöltéssel 115 kilométert is megtehet a Fortwo EV. Az elektromos Smartnak hatalmas előnye a belső égésű motoros testvéreivel szemben, hogy semmilyen károsanyagot sem “termel”. Például Londonban az elektromos és hibrid járművek mentesülnek egyes díjfizetés alól.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/