/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fiat 500 Maserati stílusban

2012. május 17. 19:06   |   Autoblog
címkék:  

A Mille Migliát Enzo Ferrari a világ legszebb autóversenyének tartotta. Idén már a harmincadik alkalommal gyűlik össze a klasszikus versenyautókból álló mezőny a bresciai Piazza della Loggián, ahol az évforduló alkalmából a veterán gyöngyszemek mellett a látogatók egy exkluzív Fiat 500-assal is találkozhatnak.

Az Abarth 695 Maserati Edition a három évvel ezelőtti Abarth 695 Tributo Ferrarihoz hasonlóan egy exkluzív kiadás, ám nem sportosságot, hanem a gran turismók tiszta eleganciáját tükrözi. Azért persze menni is tud, ugyanis egy 180 lóerős 1,4 literes T-Jet turbómotort és ötfokozatú, robotizált „Competizione" váltóművet pakoltak bele. A kis méregzsák kevesebb, mint 7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, csúcssebessége pedig 225 km/óra. A 17 colos Maserati stílusú Neptune felnik mögé elöl 305, hátul 264 mm-es tárcsákkal operáló Brembo fékrendszert szereltek, a gátlókat pedig sportos Koni darabokra cserélték, hogy a megállással és az úttartással se legyen gond.

A nyitható tetejű Fiat 500 gyönyörű Pontevecchio Bordeaux bordó fényezést kapott, ami egyenesen a Maserati palettájáról származik. Az elektromos mozgatású vászontető pedig titániumszürke színű. Az utastér is kiemelt bánásmódban részesült. A homokszínű bőrkárpitozás rendkívül előkelő, amit a Maseratikban is tapasztalható sportos atmoszféra leng körül. A műszerpult és a váltómű kezelőpanelje valódi, matt karbon betéteket kapott, a kétszínű bőr sportkormányra pedig trikolort varrtak. Olyan részletek gazdagítják még a kis Fiat belsejét, mint a tömör alumínium pedálok és lábtartó. A középkonzol alján található egy szénszálas plakett, amiről leolvasható, hogy a 499-ből éppen hányadik Abarth 695 Maserati Editionben ülünk.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/