/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Formula E – A Porsche megerősítette meglepő felállását a női versenyzőkből álló tesztre

2024. október 21. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche bejelentette, hogy a korábbi F1 Academy bajnok, Marta Garcia, valamint Gabriela Jílková képviseli a csapatot a következő hónapban megrendezendő teljesen női Formula E teszt során.

Garcia meglepetésként került be a Porsche felállásába, mivel a spanyol pilóta már tesztelt az ERT csapatnál (jelenleg Kiro Race Co néven ismert) a berlini szezonban.

A pletykák szerint ismét a nemrég felvásárolt csapatot képviselheti Valenciában. A teszt november 7-én kerül megrendezésre a Circuit Ricardo Tormo pályán, ahol az új Gen3 EVO gépeket használják majd.

porscheformulaefemaledrivers

Garcia az Iron Dames ikonikus csapatának tagja, és idén a FRECA sorozatban versenyzik.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek a Formula E női tesztjén” – mondta Garcia. „Még boldogabb vagyok, hogy ezt a TAG Heuer Porsche Formula E csapattal tehetem meg. Ők az egyik legjobb csapat a mezőnyben, és nagyon várom, hogy tanulhassak tőlük és velük. Rendkívül hálás vagyok a Porsche-nak és az Iron Dames-nek ezért a lehetőségért. Alig várom, hogy vezethessem a 99X Electricet – ráadásul a fantasztikus hazai pályámon.”

Garcia mellett Jílková is ott lesz, aki a Porsche fejlesztési és szimulátoros versenyzője, és már szerzett pályatapasztalatot a 10. szezon előtti tesztelés során.

Idén Jílková az Európai GT4 sorozatban és más versenyeken vett részt. Tavalyi szereplése a Porsche-nál jelentette az együléses versenyautókban való debütálását.

„Nagyon örülök, hogy ismét vezethetem a Porsche 99X Electricet” – mondta Jílková. „Mindig megtiszteltetés a Porsche gyári csapatát képviselni. Izgatott vagyok, hogy lássam, hogyan teljesít az új autó. Magától értetődik, hogy nagyon örülök, hogy részese lehetek az első kifejezetten nők számára szervezett Formula E tesztnek.”

Fotó és borítókép: Porsche Motorsport

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/