/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Formula E – Az FIA megerősítette, hogy egy versenyt töröltek 2025-ös versenynaptárból

2024. október 20. 09:43   |   Autoblog
címkék:  

A Formula E következő szezonjában egy két hónapos szünet is szerepelni fog.

Az FIA Világ Motorsport Tanácsának ülését követően jóváhagyták a Formula E naptárát, amelyből egy fordulót töröltek.

A március 8-i, „TBC” (még megerősítésre váró) dátumot, amely eredetileg a thaiföldi Chiang Mai városában tartandó első versenyhez kapcsolódott, elvetették, így a Formula E tizenegyedik szezonja rekordot jelentő 17 futam helyett 16-ra csökkent.

Thaiföldön a politikai feszültségek miatt a verseny megrendezésének esélyei elszálltak, és időben nem találtak megfelelő helyszínt a pótlásra.

formulaenaptar

Néhány alternatív helyszínt vizsgáltak, de a szezon negyedik, Szaúd-Arábiában tartandó versenye (február 15.) és az immár ötödik futam, amely Miamiban lesz (április 12.), között két hónapos szünet lesz.

A Formula E egyik szóvivője így nyilatkozott: „Örömmel mutatjuk be a 16 versenyből álló Formula E naptárat a 11. szezonban, amit már korábban bejelentettünk – ugyanennyi verseny vezetett rekordot döntő rajongói és nézői számokhoz világszerte.”

„A tíz rendezvény során számos jól bevált helyszínen versenyzünk, néhány helyen dupla versenyeket is tartunk, és fantasztikus új helyszíneken is megfordulunk a kulcsfontosságú piacokon.”

„Az új GEN3 Evo technológia érkezésével, ami minden idők leggyorsabb autóit biztosítja a Formula E-ben, alig várjuk a szezon kezdetét, és izgatottak vagyunk a bajnokság kínálta lehetőségek miatt, hogy új rajongókat vonzzunk.”

„Már most dolgozunk azon, hogy az egész szezon során fenntartsuk a rajongók érdeklődését, és a következő hónapokban további részleteket is bejelentünk.”

Fotó és borítókép: Alastair Staley / Formula E

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/