/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Formula E – Brown elismeri, hogy a McLaren „elhalványult” a szezon végére

2024. augusztus 27. 10:09   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren a hetedik helyre esett vissza a Formula E csapatbajnokságban, miután elég nehezen zárult számukra az elmúlt szezon.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elismerte, hogy a wokingi székhelyű csapat „elhalványult” a nemrég befejeződött Formula E szezon vége felé, de „büszke” az eredményeikre.

A McLaren számára a 10. szezon elég vegyesen alakult, hiszen Sam Bird szenzációs győzelmet aratott a brit csapatnak São Paulóban.

Az utolsó előtti kanyarban Mitch Evans megelőzésével biztosította a McLaren első győzelmét az FE-ben, és az elsőt 2021 júliusa, New York óta.

Ez egy érzelmes pillanat volt, és igazi felemelő érzés az egész csapat számára, akik a szezon későbbi szakaszában, Sanghajban ismét a dobogón szerepeltek, miután Jake Hughes a második helyen végzett.

Hughes két pole pozíciót is szerzett az S10-ben, bár a McLarentől a Maseratihoz igazolt. Az utódját még nem erősítették meg.

Összességében a McLaren szezonja a következetlenség jegyében telt, és a csapatok bajnokságában ez a hetedik helyet eredményezte. Brown azonban elégedett a fejlődéssel, amit Ian James csapatfőnök vezetésével tapasztalt.

Kétségtelenül a szezon egyik legjobb pillanata volt, amikor Bird megelőzte korábbi Jaguar-csapattársát, Evanst a győzelemért São Paulóban.

A Nissan ügyfélcsapata többször is kivételes tempót mutatott, bár sajnos gyakran mások hibáján buktak meg.

Egyértelmű, hogy a McLaren számára lehetségesek a dobogós helyezések, ha következetesen tudnak teljesíteni, ami a Gen3 EVO következő szezonbeli bevezetésével megtörténhet.

Egy olyan márkának, mint a McLaren, a következő szezonban feljebb kell lépnie a tabellán, és minimum az első öt helyért kell versenyeznie.

Borítókép: Simon Galloway / Formula E

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/