/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Formula E – Günther számára különleges visszatérni a DS Penske csapatához

2024. szeptember 06. 11:10   |   Autoblog
címkék:  

Azt mondják, soha ne menj vissza oda ahonnan eljöttél, de Maximilian Günther megcáfolta ezt a régi mondást.

Maximilian Günther azután csatlakozott újra a DS Penske csapatához, hogy hat évvel korábban lehetőséget kapott az istállótól a Formula E-ben.

Günther 2018-ban kezdte Formula E-s pályafutását teszt- és tartalékversenyzőként, amikor a csapat akkor még GEOX Dragon néven futott, majd a következő évben debütált a versenyeken, ahol két Top-5-ös helyezést ért el.

A BMW-Andretti Motorsportnál töltött két szezon, a Nissannál töltött egyetlen szezon, majd a Maseratinál eltöltött két évet követően Günther úgy döntött, hogy visszatér a DS Penske-hoz a Formula E 11. szezonjára, amely december elején veszi kezdetét São Paulóban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a DS Penske-hez, amely a bajnokság egyik erős csapata és egy nagyszerű jövőképpel rendelkező projekt” – mondta az ötszörös E-bajnok Günther. „Ugyanazok az ambícióink, és mindannyian arra törekszünk, hogy a Formula E élvonalába kerüljünk.”

„A DS Performance-t képviselni, egy olyan gyártót, amely már több bajnokságot is nyert, igazi kiváltság. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy egy olyan bajnok csapattársa lehetek, mint Jean-Eric Vergne. Ez olyasmi, amit már nagyon várok” – folytatta.

„Nagyon különleges elem számomra, hogy ismét Jay csapatánál vezethetek. Ő hozott be a bajnokságba, amikor 20 éves voltam. Büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehetek, és izgatottan várom, hogy mit építünk együtt a jövőben.”

Günther a november 4-7. között a valenciai Ricardo Tormo pályán zajló előszezoni teszten mutatkozik be először a csapat színeiben.

Borítókép: maximilian-gunther.com

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/