/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gasly kiáll az Alpine koncepcióváltása mellett

2024. augusztus 13. 11:51   |   Autoblog
címkék:  

Az Alpine jelentős koncepcióváltozást hajtott végre a tavalyi autóján az idei szezonra.

Pierre Gasly megvédte az Alpine azon döntését, hogy egy teljesen új koncepcióval rajtoltak el az idei szezonban, a francia megértette, hogy miért döntöttek így.

Az Alpine új koncepciója az idei szezonban komoly nehézségekbe ütközött, az enstone-i székhelyű csapat a leglassabb istállóként kezdte az évet.

A csapat az első 14 forduló során folyamatosan fejlesztette az A524-est, és 11 ponttal a nyolcadik helyre lépett előre a konstruktőri bajnokságban, bár még mindig úgy tűnik, hogy jelentősen elmaradnak az elmúlt két szezonban elért helyezésüktől.

591A1079

Az Alpine 2022-ben a negyedik, tavaly pedig a hatodik helyen végzett, utóbbi pozíciót csak egy erős utolsó 10 futammal lehet elérni az idei szezonban.

A francia csapat eddigi kiábrándító szezonja ellenére Gasly továbbra is úgy véli, hogy az alakulat döntése, hogy új koncepciót vezetett be, értelmes volt.

“Szerintem ez a teljesítményhez kapcsolódik. Tavaly a csapat úgy érezte, hogy az autó koncepciójával a fejlődési potenciál végére ért” – mondta Gasly az Autosportnak.

“Mivel elszalasztottuk a céljainkat, úgy gondolták, ‘akarunk-e még egy évet, ahol tudjuk, hogy valószínűleg ott ragadunk, ahol most vagyunk?’. Erre ők azt mondták, hogy ennél többet akarunk, szóval, kipróbálunk valami mást. Ez pedig szerintem helyes döntés volt. Nem azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy megelégedjünk a konstruktőri hatodik hellyel” – jelentette ki az egyszeres futamgyőztes.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/