/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton a “rasszista elemek” tartalmazó megjegyzése miatt vádolja az FIA elnökét

2024. szeptember 20. 10:35   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton reagált az FIA elnökének, Mohammed Ben Sulayemnek a megjegyzéseire, miszerint megpróbálja kitiltani a káromkodást a csapatrádión keresztül.

Lewis Hamilton azzal vádolta az FIA elnökének, Mohammed Ben Sulayemnek az F1-es versenyzők káromkodásának visszaszorításáról szóló megjegyzéseit, hogy azok „faji elemet” tartalmaznak.

Ben Sulayem arról beszélt, hogy a versenyzőknek felelősségteljesebben kellene viselkedniük a csapatrádión keresztül, és nem kellene annyit káromkodniuk, és hangsúlyozta, hogy a versenyzők „nem rapperek”.

A háromszoros világbajnok Max Verstappen egyből kritizálta a megközelítést, szerinte a FOM egyszerűen nem dönthet úgy, hogy olyan rádióüzeneteket sugároz, amelyekben káromkodás is szerepel.

Amikor megkérdezték a véleményét, Hamilton egyetértett Ben Sulayem megközelítésével, hogy megpróbálja visszaszorítani a káromkodást, de úgy érezte, hogy a szóhasználatban „faji elem” is szerepelt.

„Ennek két szegmense van, mert én csak ma hallottam erről” – magyarázta Hamilton a médiának, többek között a RacingNews365-nek, amikor Ben Sulayem megjegyzéseit tették fel neki.

„Az egyik oldalon, amikor 22 éves voltam, nem gondoltam erre annyira, és inkább csak úgy tomboltak az érzelmeid, és csak mondod, ami eszedbe jut, elfelejtve, hogy hány ember és gyerek hallgatja. Abban az értelemben egyetértek, hogy hallgatsz néhány fiatalabb versenyzőt, és ők még nem értik meg, de egy bizonyos ponton valószínűleg meg fogják érteni” – mondta.

„Biztos vagyok benne, hogy ha azt mondjuk, hogy büntetés jár érte, az emberek abbahagyják. Nem tudom, hogy szükség van-e erre, de határozottan úgy gondolom, hogy egy kicsit túl sok a [káromkodás]” – folytatta Hamilton.

457199448_1169954837424307_427066045895269327_n

De aztán a hétszeres világbajnok hozzátette: „Azzal, amit mond, azzal az nem tetszik, ahogyan kifejezte. Rapperekkel példálózni, nagyon sztereotipikus volt, és ha belegondolsz, hogy a legtöbb rapper fekete, akkor ez tényleg arra mutat, hogy ‘mi nem vagyunk olyanok, mint ők’.

„Szóval szerintem rosszul válogatta meg a szavakat, és van benne egy rasszista elem, de ahogy mondtam, egyetértek azzal, hogy egy kicsit megtisztítsuk a dolgot” – zárta gondolatait a Mercedes versenyzője.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/