/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton szerint nem lehetetlen Norris idei világbajnoki címe

2024. augusztus 11. 11:54   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen jelenleg tetemes előnnyel vezeti a világbajnokságot, Lando Norrisszal szemben.

Lewis Hamilton azt állította, hogy “nem lehetetlen”, hogy Lando Norris még az idén legyőzi Max Verstappent a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

Tíz versennyel a bajnokság vége előtt Norris 78 ponttal van lemaradva Verstappen mögött a tabellán, és idén nagyrészt ő volt a háromszoros világbajnok legközelebbi kihívója.

A McLaren felküzdötte magát a közvetlen élmezőnybe, és már csak 42 pont a hátránya a Red Bull mögött a konstruktőri tabellán.

450940013_1021724823289734_4396301906287535940_n

Verstappen nagy előnye miatt a bajnoki cím fő várományosa, Hamilton pedig a Red Bull egész szezonban mutatott erejét dicséri.

“Már jó ideje nem harcoltam a bajnoki címért, de azt hiszem, volt olyan időszak, amikor 40 vagy valamilyen pont volt a lemaradásom” – mondta a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“A 70 nagy szám, amikor egy olyan autóval állsz szemben, amelynek valószínűleg nagyon-nagyon közel 100%-os a mérlege. Azt hiszem, az egyik futamon talán egy kicsit visszaesett, amikor Max motorja leállt. De egyébként egy nagyon, nagyon jól teljesítő csapat” – dicsérte Hamilton a Red Bullt.

Norris az első 14 fordulóban mindössze egy futamgyőzelmet szerzett, de a folyamatos dobogós helyezéseinek köszönhetően továbbra is a tabella elején áll.

Verstappen ezzel szemben már hét futamgyőzelmet szerzett – de az utolsó négy versenyen nem tudott nyerni.

Mivel a verseny látszólag egyenrangú a Red Bull-lal, Hamilton úgy véli, van némi esély arra, hogy Norris az év végére megelőzze.

“Nem lehetetlen, de ez egy nagyon-nagyon nagy, hatalmas kihívás és feladat, de abszolút nem lehetetlen” – mondta Hamilton.

“Van két nagyon erős versenyzőjük, akik képesek felvenni a versenyt, végső soron jelenleg a bajnokságban egy olyan autóval, amelyik tényleg ott van fent, és a másik oldalon sok pontot szerez. Szóval van valamijük, amivel biztosan tudnak dolgozni” – összegzett a hétszeres világbajnok.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/