/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton támogatja Verstappent, hogy bojkottálja a „nevetséges” FIA-büntetést

2024. szeptember 22. 10:29   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen támogatást kapott, miután az FIA megbüntette, amiért káromkodott egy sajtótájékoztatón.

Lewis Hamilton „viccnek” nevezte Max Verstappen büntetését, amit azért kapott a holland, mert káromkodott az FIA sajtótájékoztatóján.

A csütörtöki szingapúri sajtótájékoztatón Verstappent a Red Bull versenyautójának azerbajdzsáni viselkedéséről kérdezték, és kijelentette, hogy „tudta, hogy az autó el van baszva” már az időmérőt megelőzően.

Az FIA szemére vetette az esetet, és ezt követően megbüntette a háromszoros világbajnokot a Nemzetközi Sportkódex megsértése miatt.

Felvázolta, hogy Verstappennek gyakorlatilag közmunkát kell végeznie, mivel a büntetést részletezve „valamilyen közérdekű munka elvégzésére vonatkozó kötelezettsége van”.

Az FIA szombati, időmérőt követő hivatalos sajtótájékoztatóján Verstappen nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, és ragaszkodott ahhoz, hogy inkább a termen kívül beszéljen a médiával.

Lando Norrist és Hamiltont, akik az első, illetve a harmadik helyen fejezték be az időmérőt, Verstappen büntetéséről kérdezték.

„Szerintem ez elég igazságtalan, nem értek egyet semmivel” – mondta Norris a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

Hamilton szintén nekiment az ítéletnek, és felszólította Verstappent, hogy bojkottálja a büntetését.

„Szerintem ez egy kicsit vicces, hogy őszinte legyek” – jelentette ki a hétszeres világbajnok.

„Ez a sportág csúcsa. Hibák történnek. Én biztosan nem tenném meg, és remélem, Max sem teszi meg.”

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/