/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton: „Verstappen részéről mindig lesz ellenségeskedés”

2024. július 22. 10:29   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton kicsit odaszúrt Max Verstappennek a Magyar Nagydíj vége felé történt összecsapásukat követően.

Lewis Hamilton kijelentette, hogy a holland riválisa részéről „mindig van ellenségeskedés”, amikor a pályán történő incidensekre reagál.

Hamilton és Verstappen a Magyar Nagydíj késői szakaszában ütközött össze, miközben a dobogó utolsó fokáért küzdöttek.

Verstappen Red Bullja a levegőbe repült, miután blokkoltak az első kerekei és összeért korábbi nagy riválisával. Végül mindkét versenyző folytatni tudta a versenyt, Hamilton pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Verstappen az ötödik helyre csúszott vissza, miután Charles Leclerc is megelőzte, és az ütközésben játszott szerepéért kapott időbüntetéssel elkerülte a további visszaesést.

Az incidensre reflektálva Hamilton a médiának, többek között a RacingNews365-nek is nyilatkozott: „Amennyire emlékszem, nyilvánvalóan egy lekörözöttet előztünk meg.”

„Elértem a féktávhoz, majd megjelent Max, hogy megelőzze a mögöttem lévő autót, így hát behúzódtam, hogy védekezzek. Elég helyet hagytam belül, de Max bezárt, és más pályán íven haladt, mint én. Én a kanyar felé tartottam, amerre menni kellett volna, ő pedig egyenesen kifutott a pályáról” – elemezte az  ütközést Hamilton.

Hamilton és Verstappen között több éves múltra visszavezethető, pályán történő viaskodás van.

A páros többször is egymásnak esett a 2021-es, kiélezett bajnoki küzdelem során.

A futam után Verstappen hárította a felelősséget az incidensért, és azt mondta Hamiltonról, hogy „folyamatosan jobbra kanyarodott”, amikor a kanyar felé hajtottak.

Amikor felhívták a figyelmét arra, hogy Verstappen a csapatrádión keresztül panaszkodott Hamilton védekezése miatt, a hétszeres világbajnok csak annyit mondott, hogy nem lepődött meg a holland „ellenségeskedésén”.

„Úgy éreztem, hogy ez egy versenybaleset volt, és könnyű ilyen hibákat elkövetni, mint amit Max csinált” – jelentette ki Hamilton.

„Szóval nem érzem, hogy lenne ok az ellenségeskedésre. De persze az ő részéről mindig is lesz” – szúrt oda finoman a hollandnak.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/