/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hasonló helyzetben lesz az Audi és a Red Bull 2026-ban

2024. szeptember 11. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi és a Red Bull is új F1-es erőforrás-gyártó lesz 2026-ban, amikor az új szabályok bevezetésre kerülnek.

A Sauber operatív és technikai főnöke, Mattia Binotto kitért az Audi és a Red Bull közötti kulcsfontosságú összehasonlításra.

Mind az Audi, mind a Red Bull 2026-ban, az új szabályok bevezetésekor lesz először F1-es erőforrás-gyártó.

Annak ellenére, hogy a Red Bull 2005 óta van jelen a sportágban, a Milton Keynes-i székhelyű alakulat számára ez még mindig egy jelentős lépés, míg az Audi számára ez egy teljesen új projekt, amely a Sauber felvásárlása után gyári csapatként fog belépni.

6S5A7368

Kérdéses, hogy a két csapat mennyire lesz versenyképes az új szabályok bevezetésekor, hiszen a Mercedes, a Ferrari és a Honda jelentős tapasztalattal rendelkezik az F1-es motorok fejlesztésében.

Mind az Audi, mind a Red Bull számára „hatalmas feladat”, utóbbiakról Binotto egyelőre nem tudott nyilatkozni.

„A Red Bullról nem mondhatok semmit, mert a végén [a nap végén] csak magunkra koncentrálhatok” – mondta Binotto a kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek.

„Mit is mondhatnék? Ez egy hatalmas feladat. De azt hiszem, az Audi számára ez az egyik legfontosabb, mert a saját erőforrásunk által fémjelzett márka, ez a projekt kulcsfontosságú eleme. Ez az egyik kulcseleme a céljainknak, hogy ne csak egy futómű [gyártó] nyerjen bajnokságot az F1-ben, hanem teljes értékű gyártó legyen – futómű és erőforrás gyártó -, de tudjuk, hogy a feladat óriási” – ismerte el az olasz.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/