/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hogyan reagál az IndyCar, ha elmossa az eső az Indy500-at?

2024. május 24. 10:58   |   Autoblog
címkék:  

Erős esőt jósolnak a 2024-es Indianapolis 500-ra – de ilyen esetben mi történik a versennyel?

A Forma-1, az esős időjárás és az Indianapolis 500 először az 1950-es versenyen keveredett össze, amely az új „versenyzői világbajnokság” mindössze harmadik versenye volt.

Az Indy 500 csak azért szerepelt a naptárban, hogy világbajnokság hívhassák a sorozatot, miközben Johnnie Parsons nyerte a versenyt, miután egy felhőszakadás véget vetett futamnak a 200 körös verseny 138. körében.

És ha a 2024-es Brickyard-i versenyen is esni fog az eső, akkor pontosan ugyanez fog történni: a versenyt nem fogják lefutni, amíg az eső el nem áll, és a pálya nem lesz száraz.

Ahhoz, hogy a verseny hivatalos legyen, 101 kört kell teljesíteni, és a verseny teljes vagy részleges elhalasztását a következő napon pótolják, vagyis ha az időjárási körülmények miatt hétfőn kell befejezni az 500-at, akkor ez lesz a helyzet.

Az először 1911-ben megrendezett Indy 500-as verseny történetében mindössze háromszor fordult elő, hogy az eső miatt elhalasztották a futamot.

Az IMS honlapja szerint az első ilyen alkalom 1915-ben történt, amikor a versenyt az eredeti szombati időpont helyett hétfőn rendezték meg az esőzések miatt.

Borítókép: Karl Zemlin

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/