/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner – A Red Bullnak nem lett hirtelen rossz az autója

2024. május 31. 11:23   |   Autoblog
címkék:  

Christian Horner ragaszkodott hozzá, hogy a Red Bullnak nincsen rossz autója, miután úgy tűnt, hogy a McLaren és a Ferrari is utolérte őket.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hangsúlyozta, hogy az alakulat „maratonban, nem sprintben” gondolkodik a McLarennel és a Ferrarival szembeni küzdelemben, akik úgy tűnnek, hogy utolérték a tavaly oly domináns alakulatot.

A Milton Keynes-i bázisú alakulatnak az elmúlt három versenyen nem volt a legerősebb az autója, annak ellenére, hogy Max Verstappen megnyerte az Emilia Romagna Nagydíjat.

A Red Bull RB20-as versenygépe nehezen teljesített a buckás aszfaltokon és az olyan pályákon, ahol a rázókövek meglovaglása kulcsfontosságú az erős és gyors köridőhöz, aminek következtében az alakulat lassabb volt a Ferrarinál és a McLarennél Miamiban, Imolában és legutóbb Monacóban is.

Míg egyesek máris arra a következtetésre jutottak, hogy a címvédés is veszélybe kerülhet a Red Bull csapatánál, a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella azért óvatos maradt.

Stella úgy véli, hogy a Red Bull teljesítményét a Kanadai Nagydíj után – egy másik helyszín, ahol a rázókövek meglovagolása szintén létfontosságú – kell megnézni, mielőtt a szoros világbajnoki küzdelemmel kapcsolatban izgatottak lennénk.

Horner is hasonlóan nyilatkozott, és úgy véli, hogy a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj után néhány versenyig nem szabad ítéletet mondani.

„Szerintem a McLaren nagy lépést tett, a Ferrari lépése pedig nagyon látványos volt” – mondta Horner a kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek.

„Szóval meglátjuk a következő két-három versenyen, most már a bajnokság közepébe vágunk bele. Szóval lássuk Montreal, Barcelona, Ausztria, Silverstone, lássuk a következő néhány pályán, hogyan alakulnak a dolgok. Ez egy maraton, nem sprint. És nyilvánvalóan számítottunk arra, hogy ez egy nehéz hétvége lesz számunkra. A kvalifikáció nyilván nehéz volt Monacóban, ami aztán meghatározta, hogy hol végeztünk a versenyen” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/