/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner: A “szabadság” a “legfontosabb” az F1 számára 2026-ban

2024. június 17. 10:06   |   Autoblog
címkék:  

Horner számára kulcsfontosságú, hogy az F1 ne csússzon át a spec-sorozatba, és fenntartja, hogy több mint elég kreativitás van ahhoz, hogy ez ne történjen meg.

Christian Horner úgy véli, hogy a csapatok között “kompromisszumokat” kell kötni a 2026-os F1-es szabályokkal kapcsolatban, de a “legfontosabb dolog” az, hogy a szabályok különböző megközelítései között “különbség” legyen.

Az 50 éves csapatfőnök támogatását fejezte ki az FIA és az F1 mellett, kijelentve, hogy “bizalomra” van szükség irántuk, mivel rohamosan közeledik a június 28-i ratifikációs határidő vége a Motorsport Világtanácson.

Mivel a csapatok a saját érdekeik érvényesítéséért küzdenek, továbbra is félő, hogy az egyéni érdekek a bajnokság javát fogják felülmúlni, és a jobb versenyzés előtérbe helyezése a perifériára szorul.

Horner azonban azt állítja, hogy kompromisszumokra lesz szükség ahhoz, hogy az új szabályok “elegendő szabadságot” biztosítsanak.

“Trükkös dolog, nem igaz? Ahogy Colin Chapman szokta mondani, mutasd meg nekem a szabályokat, és én eldöntöm, hogy belépek-e vagy sem” – viccelődött a Red Bull csapatfőnöke a médiának, többek között a RacingNews365-nek, amikor arról kérdezték, hogy az egyéni önzés kisiklathatja-e a 2026-os szabályokon együtt dolgozó csapatokat.

“És azt hiszem, ez mindenkivel így van, lesznek kompromisszumok. Szerintem a legfontosabb dolog az, hogy legyen elég szabadság ahhoz, hogy legyen különbség az autók között, hogy ne nézzenek ki mind egyformán.”

Horner számára kulcsfontosságú, hogy az F1 ne csússzon át a spec-sorozatba, és fenntartja, hogy több mint elég kreativitás van ahhoz, hogy ez ne történjen meg.

A Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy az FIA mennyire tudatában van az erőforrás és a futómű közötti egyensúly megőrzésének, és kiemelte, hogy “értelmes” javaslatokra van szükség az új szabályok további finomítására.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/